Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Κόλπα Τσίπρα για να μη σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας- Όποιος θέλει ας καταθέσει πρόταση μομφής, αναμένεται να δηλώσει αν του πουν ότι έχει χάσει τη δεδηλωμένη




Παρά τα όσα συμβαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ και παρότι η κυβέρνηση από την προηγούμενη εβδομάδα έχει απολέσει τη δεδηλωμένη, ο κ. Τσίπρας δεν φαίνεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
 Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ακόμα και αν η μισή
κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει «όχι» στη σημερινή ψηφοφορία, ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας βάζοντας στο κυβερνητικό σχήμα πρόσωπα που θα του υποδείξουν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Όπως λέγεται σε περίπτωση που κάποιο από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης δηλώσει επισήμως ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει τη δεδηλωμένη, θα καλέσει όποιον θέλει να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησής του. "Όποιος νομίζει ότι έχω χάσει τη δεδηλωμένη ας καταθέσει πρόταση μομφής", θα δηλώσει σε όποιον τον προκαλέσει.

Το τρικ αυτό του κ. Τσίπρα θα φέρει σε δύσκολη θέση τα κόμματα της αντιπολίτευσης που από τη μια έχουν δεσμευθεί να στηρίξουν, αλλά και να μη οδηγήσουν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Δύσκολες ισορροπίες που πάντως δεν τιμούν όσους λένε ότι θέλουν καθαρές λύσεις.

Rigillis18.blogspot/ ΧΨΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.