Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Ξεκάθαρος ο Τσίπρας στους βουλευτές του: "Ή θα συνεχίσουμε μαζί ή θα φύγουμε μαζί"

Ξεκάθαρο μήνυμα στην  εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδος και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματός του, τονίζοντας ότι "είτε θα συνεχίσουμε μαζί, είτε θα φύγουμε μαζί". 

Με το ξεκάθαρο αυτό μήνυμα ο κ. Τσίπρας είπε ουσιαστικά στους βουλευτές του ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί διαφοροποιήσεις και
ότι αν υπάρξουν πρέπει να αποχαιρετήσουν την εξουσία...

Προσέθεσε μάλιστα με νόημα ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να γίνιε "νέος Παπαδήμος", εννοώνοντας ξεκάθαρα ότι απαιτεί την πλήρη στήριξη των κυβερνητικών βουλευτών και δεν του αρκεί η στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σχετικά με το περιεχόμενο της συμφωνίας ο πρωθυπουργός είπε:


«Πήραμε εντολή από τον λαό να φέρουμε μια καλύτερη συμφωνία από το τελεσίγραφο του Eurogroup, αλλά δεν πήραμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την ευρωζώνη»..

Ο κ. Τσίπρας προσέθεσε πως η χώρα και η παράταξη βρίσκονται ενώπιον κρίσιμων αποφάσεων, επισημαίνοντας πως «αυτό που έχει σημασία είναι η ΚΟ να σταθεί ενωμένη και συμπαγής».

Σημειώνεται πωςο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας και αρχηγός της εσωκομματικής αντιπολίτευσης Παναγιώτης Λαφαζάνης έφτασε στη συνεδρίαση μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, ενώ από το πρωί κυκλοφορούσαν ακόμα και σενάφρια για παραίτησή του από τη θέση του υπουργού, τα οποία ωστόσο διαψεύσθηκαν.


rigillis18.blogspot/ N. Δαυλός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.