Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Πέθανε ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Αριστοτέλης Παυλίδης



Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 79 ετών, ο Αριστοτέλης Παυλίδης, πρώην υπουργός και επί σειρά ετών βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά τον πρώην Βουλευτή Δωδεκανήσων και Υπουργό Αριστοτέλη Παυλίδη. Ο Αριστοτέλης Παυλίδης σπούδασε στη φυσικομαθηματική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε το 1966 και στη συνέχεια σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο Λονδίνο. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1977, ενώ διετέλεσε υφυπουργός Οικονομικών, Υπουργός Εμπορικής

Ναυτιλίας και Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Ο Αριστοτέλης Παυλίδης ήταν γιος του εκ Μικράς Ασίας καταγομένου Αντωνίου Παυλίδη και της Μαρίτσας Αν. Αναστασίου το γένος Χατζηγιακουμή από το Πυλί της Κω. Ο παππούς του Αριστοτέλης Παυλίδης καταγόταν από τη Μάκρη της Μικράς Ασίας και η γιαγιά του Αγγελικώ Χατζηδημητρίου από τα Μύλασσα της Μικράς Ασίας επίσης.

Σπούδασε στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ' όπου αποφοίτησε το 1966. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο για να σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο εκεί Πολυτεχνείο.

Το 1977 εξελέγη για πρώτη βουλευτής Δωδεκανήσων με τη Νέα Δημοκρατία. Το 1977 και το 1979 εξελέγη γραμματέας της Βουλής, ενώ το 1982 κοσμήτοράς της. Στις κυβερνήσεις Τζαννετάκη και Μητσοτάκη διετέλεσε υφυπουργός Οικονομικών και την περίοδο 1990-1992 υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.

Στην πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή διορίστηκε υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι και τον σχηματισμό της δεύτερης κυβέρνησης που προήλθε από τις βουλευτικές εκλογές του 2007.

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου 

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου αποχαιρετά με θλίψη και σεβασμό τον πρώην Υπουργό και Βουλευτή Δωδεκανήσου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΠΑΥΛΙΔΗ, ο οποίος σφράγισε με την πολύχρονη κοινοβουλευτική παρουσία του τη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου μας.

Διετέλεσε Βουλευτής Δωδεκανήσου, εκπροσωπώντας τα Δωδεκάνησα από ανώτατες θέσεις, Γραμματέας και Κοσμήτορας της
Βουλής, Υφυπουργός Οικονομικών, Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου, αναγνωρίζοντας την προσφορά του, το πλούσιο κοινοβουλευτικό του έργο, και ότι εργάστηκε με ζήλο και ανιδιοτέλεια, προασπίζοντας πάντοτε δυναμικά και αποτελεσματικά τα προβλήματα του Νομού και των Ροδιτών,
Ομόφωνα αποφάσισε να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

1) Να εκφραστούν τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου και ολόκληρου του Ροδιακού Λαού στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

2) Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγής στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

3) Να παραστεί αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου στην Εξόδιο Ακολουθία.

4) Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και στην ιστοσελίδα του Δήμου».

Συλλυπητήριο μήνυμα προέδρου ΔΗΜΤΕ ΝΔ Ρόδου, Αντώνη Αρφαρά

«Η είδηση της απώλειας του πρώην βουλευτή και υπουργού της ΝΔ Αριστοτέλη Παυλίδη μας γέμισε θλίψη, σπαραγμό καρδίας και οδύνη.
Απ΄τη μια στιγμή στην άλλη αυτή η μεγάλη καρδιά που είχε μέσα της τον ανθρώπινο πόνο , την ανθρώπινη αγωνία έπαψε να υπακούει , έπαψε να υπηρετεί.

Ως άνθρωπος και πολιτικός πάλεψε σε όλη του τη ζωή μαζί με τους ανθρώπους στην υπηρεσία των ανθρώπων. Απ΄τα ανήσυχα νιάτα του που είχαν την σοφία και σοβαρότητα των γηρατειών , μέχρι τα γεράματα του , που είχαν την δυναμικότητα και ενεργητικότητα της νιότης δεν έπαψε ακούραστα και ασταμάτητα να αγωνιά και να αγωνίζεται για την Ελλάδα για τα νησιά μας για το Αιγαίο μας που τόσο αγάπησε.

Χρέος μας να μαχόμαστε να βλαστήσει και να ανθίσει ένα μικρό λουλούδι επάνω στο έδαφος και το λίπασμα των αρχών , των ιδεών και των αξιών που με θέρμη και αγάπη μας κληροδότησε.

Εκ μέρους των μελών της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Ρόδου εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια τους οικείους του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της μάνας γης που θα τον σκεπάσει.

Αιωνία του η μνήμη» .

Συλλυπητήριο μήνυμα ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου Νέας Δημοκρατίας

«Η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Δωδεκανήσου Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά  με μεγάλη θλίψη τον πρώην Υπουργό και Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στα Δωδεκάνησα Αριστοτέλη Παυλίδη. 

Με τους πολυετείς αγώνες του για τα νησιά μας,την αφοσίωση του στην μεγάλη παράταξη μας  και το ήθος του σφράγισε μια ολόκληρη εποχή. 


Η πολιτική διαδρομή του αποτελεί σπουδαία παρακαταθήκη για εμάς τους νεότερους. 

Με απέραντο σεβασμό στη μνήμη του,  ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. 

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια σε όλους τους οικείους του. 

Για τη Διοικούσα Επιτροπή  Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Δωδεκανήσου  Νέας Δημοκρατίας 

Η Πρόεδρος, Ευτυχία Γ. Χαραλαμποπούλου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.