Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Να καταψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών λέει το 68%

Πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα κοινής γνώμης διενήργησε η εταιρία δημοσκοπήσεων Metron Analysis για λογαριασμό του Κέντρου Διεθνών Στρατηγικών Αναλύσεων - ΚΕΔΙΣΑ αναφορικά με τις εξελίξεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την
ψηφοφορία για την κύρωσή της από τη Βουλή των Ελλήνων.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα 17-19 Δεκεμβρίου 2018 σε δείγμα 1200 ατόμων.
Στα κυριότερα αποτελέσματα της έρευνας κοινής γνώμης: 
Α) Στο ερώτημα «Πιστεύεται ότι αν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή των Ελλήνων θα πρέπει να υπερψηφιστεί ή όχι;» το 68% απάντησαν αρνητικά (δηλαδή να καταψηφιστεί), το 23% θετικά και ένα 9% (ΔΓ/ΔΑ).
Β) Στο ερώτημα «Η Συμφωνία των Πρεσπών εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδος ή όχι;» το 71% απάντησε ότι δεν τα εξυπηρετεί, το 19% απάντησε ότι τα εξυπηρετεί και 10% δεν απάντησαν.
Γ) Στο ερώτημα «Θα θέλατε το πολιτικό κόμμα που ψηφίσατε στις τελευταίες εθνικές εκλογές να υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ή όχι;» μόλις το 21% απάντησε «ναι», το 65% απάντησε «όχι» και 14% απάντησ (ΔΓ/ΔΑ).
Δ) Στο ερώτημα «Στις επόμενες βουλευτικές εκλογές σκέφτεστε να ψηφίσετε ένα από τα κόμματα που είναι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών ή ένα από τα κόμματα που είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών;» το 66% απάντησε ότι θα ψηφίσει κόμμα που είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, το 19% απάντησε ότι θα ψηφίσει κόμμα που είναι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και το 15% απάντησε (ΔΓ/ΔΑ).
Αναλυτική παρουσίαση όλων των αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί σε εκδήλωση που θα διοργανώσει το ΚΕΔΙΣΑ την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 18.00-21.00 στο Amalia Hotel (Αμαλίας 10, πλησίον σταθμού Μετρό «Σύνταγμα»).
Πρόγραμμα Εκδήλωσης
Προσέλευση: 17:30-18:00
Έναρξη: 18:00
Συντονιστής
Ανδρέας Γ.Μπανούτσος, Ιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΙΣΑ
Παρουσίαση Έρευνας
Στράτος Φαναράς, Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος Metron Analysis
Ομιλητές
Γιώργος Κουμουτσάκος, Βουλευτής Β' Αθηνών ΝΔ-Τομεάρχης Εξωτερικών ΝΔ
Ανδρέας Λοβέρδος, Βουλευτής Β' Αθηνών ΚΙΝΑΛ, τ.υπουργός
Δημήτρης Ιατρίδης, Δικηγόρος-Διεθνολόγος, Στέλεχος ΝΔ
Σπύρος Καρανικόλας, Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου ΚΙΝΑΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.