Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Η θέση της ΝΔ για τους παιδικούς σταθμούς- Κανένα παιδί εκτός


paidikos-stathmos

Σχετικά με την πρόταση της ΝΔ για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Στέλιος Πέτσας, παρεμβαίνοντας το πρωί σε εκπομπή του ΣΚΑΙ διευκρίνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Εμείς στη ΝΔ στην πρότασή μας έχουμε πολύ χαλαρά εισοδηματικά κριτήρια, πολύ πάνω από τις 50.000, στην ουσία μιλάμε για
το 2% των φορολογουμένων που μένει εκτός και όλοι οι υπόλοιποι θα μπορούν να λαμβάνουν το voucher των 180 ευρώ για κάθε παιδί για να μπαίνει στο βρεφονηπιακό σταθμό της αρεσκείας και της επι8λογής των γονέων, είτε κοντά στον τόπο κατοικίας είτε στον τόπο εργασίας.
Αυτό θα γίνεται σε τρία στάδια: Όσοι έχουν χαμηλά εισοδήματα θα μπαίνουν στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς δωρεάν, μετά θα παίρνουν οι υπόλοιποι το voucher που προβλέπεται από το ΕΣΠΑ, και μετά από αυτό που συμβαίνει σήμερα, θα δίνουμε το voucher για πολύ μεγαλύτερα εισοδήματα, ώστε να πάνε στον βρεφονηπιακό της επιλογής τους.
Το βασικό πρόβλημα σήμερα είναι ότι ένας γονιός που θέλει να πάει το παιδί του σε ένα βρεφονηπιακό σταθμό που τιμολογεί πιο πάνω από την τιμή του voucher δεν μπορεί να καλύψει τη διαφορά και αποκλείεται από το σταθμό. Για το λόγο αυτό πολλοί βρεφονηπιακοί σταθμοί δεν κάνουν αιτήσεις για να μπουν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ γιατί αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις, γιατί τιμολογούν υψηλότερα τις υπηρεσίες τους. Αυτά τα θέματα αίρονται με τη δικιά μας πρόταση. Έτσι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός. Ακόμα και ένα που έχει εισόδημα 100. 000 ευρώ θα μπορεί να το στείλει, αλλά εμείς ενδιαφερόμαστε για τους άλλους Έλληνες που έχουν εισόδημα που έχουν εισόδημα 35.000 ή 45.000 ή 50.000 να έχουν το παιδί τους στο βρεφονηπιακό σταθμό.
Προϋπόθεσή για να δηλωθούν τα πραγματικά εισοδήματα είναι να σταματήσει η φορολογική αφαίμαξη. Σήμερα είναι πολλοί υψηλοί οι συντελεστές και αυτό δημιουργεί ένα κίνητρο για φοροδιαφυγή και απόκρυψη εισοδημάτων, με αποτέλεσμα να υπάρχει και εισφοροδιαφυγή. Εμείς πιστεύουμε ότι με τους λογικούς φόρους, εμείς θα δώσουμε πρώτοι το παράδειγμα και οι Έλληνες θα συμμορφωθούν
Με την παρέμβαση μου θα ήθελα να διευκρινίσω ότι μιλάω για το 98% των Ελλήνων που έχουν παιδιά»
 Θυμίζουμε ότι εφέτος η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άφησε και πάλι εκτός παιδικών σταθμών πάνω από 35.000 παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.