Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Δημοσκόπηση "γίγας" ενισχύει το προβάδισμα της ΝΔ και δείχνει την τάση του εκλογικού σώματος.

Δεν ακολουθούν όλες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων τον ίδιο  τρόπο μέτρησης. Γι' αυτο άλλωστε τα διαχρονικά συμπεράσματα για την προεία και αποδοχή των κομμάττων πρέπει να προκύπτουν από τη σύγκριση ομοειδών δημοσκοπήσεων ή ακόμα καλύτερα των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων, διαχρονικά, της ίδια της εταιρείας
Για το λόγο αυτό, ιδιαίτερα σημασία έχει η αυξημένη
διαφορά κατά 1,1% σε σύγκριση με τη δική της δημοσκόπηση που είχε διενεργηθεί το Μάρτιο, η ΚΑΠΑ Research. Η δημοσκόπηση έγινε  κατά το διάστημα 25 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου.
Σε δείγμα 9.800 ερωτηθέντων, η διαφορά είναι αυξημένη κατά 1,1% σε σχέση με αντίστοιχη έρευνα που είχε διενεργηθεί τον Μάρτιο από την ίδια εταιρεία και δείχνει ότι το εκλογικό σώμα έχει την τάση να εγκαταλείπει τον ΣΥΡΙΖΑ και να ενισχύει σταδιακά τη ΝΔ.
Αυτό φαίνεται όχι μόνο από την πρόθεση ψήφου, αλλά κυρίως από την παράσταση νίκης που τα στοιχεία της εταιρείας τη δείχνουν διευρυμένη κατά 11 μονάδες από την προηγούμενη δημοσκόπηση του Μαρτίου.

Στην ερώτηση «αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή ποιο κόμμα θα ψηφίζατε», το 23,3% θα ψήφιζε τη ΝΔ, ενώ το 17,8%  απάντησε τον ΣΥΡΙΖΑ.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 31% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο το μεγαλύτερο ποσοστό 42% απάντησε «κανένας από τους δύο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερτερεί στα κοινωνικά στρώματα που έχουν εισόδημα έως 6.000 ευρώ, ετησίως, ενώ η ΝΔ επικυριαρχεί σε όσους έχουν εισοδήματα άνω των 25.000 ετησίως.


Πηγή στοιχείων: thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.