Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Σοφία Ζαχαράκη: Η κυβέρνηση δεν έχει δικαιολογία να απορρίψει την τροπολογία της ΝΔ για ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού

Η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κυρία Σοφία Ζαχαράκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από το 2015 η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει 2 φορές πρόταση νόμου για να αποκτήσουν, επιτέλους, οι Έλληνες του εξωτερικού τη δυνατότητα να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους.

Η Κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει αυτήν τη συζήτηση, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι, ειδικώς οι Έλληνες που αναγκάστηκαν να φύγουν στα χρόνια της κρίσης, θέλουν -και δικαίως- να έχουν λόγο για το μέλλον της πατρίδας μας.

Πόσο μάλλον όταν οι περισσότεροι δεν κρύβουν την επιθυμία τους να επιστρέψουν.

Η Νέα Δημοκρατία καταθέτει, για μια ακόμη φορά, την πρότασή της με τροπολογία στο νέο εκλογικό νόμο που προωθεί αυτήν την εβδομάδα η Κυβέρνηση.

Η πρόταση προβλέπει οι Έλληνες του Εξωτερικού που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να ψηφίζουν ανήμερα των εκλογών στα προξενεία και τις πρεσβείες της Ελλάδας.

Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας είναι συγκεκριμένη  και άμεσα εφαρμόσιμη για τις επόμενες εθνικές εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δεν έχουν καμία δικαιολογία να την απορρίψουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.