Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Χρ. Δήμας: 15η η Ελλάδα σε απορρόφηση πόρων ΕΣΠΑ 2014-2019


Ο Χρίστος Δημας/ Φωτογραφία eurokinissi 

Η Ελλάδα στο ποσοστό απορρόφησης ΕΣΠΑ (δαπάνες) είναι 15η μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με μόλις 17%, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε αυτή την προγραμματική περίοδο, με μεγαλύτερη εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση σε σχέση με τα άλλα
κράτη μέλη.
Αυτό σημειώνει σε γραπτή δήλωσή του, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Δήμας, με αφορμή τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση σχετικά με την απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων.
Σύμφωνα με τον βουλευτή Κορινθίας, η κατάταξη αυτή της Ελλάδας οφείλεται στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της απορρόφησης προέρχεται από έτοιμα, ώριμα, τμηματοποιημένα έργα που σχεδίασε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2007-2013», ενώ κάνει λόγο για «κυβερνητικό ψεύδος πως η Ελλάδα είναι πρώτη σε απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων».
Και καταλήγει ο κ. Δήμας:
«Ακόμα, όμως, και αν απορροφήσουμε όλα τα κοινοτικά κονδύλια, η υπερφορολόγηση, οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές και τα πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εμποδίζουν την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και μηδενίζουν τα εισοδήματα.
Αυτή η πραγματικότητα πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει με την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ώστε πολίτης, επιχείρηση και κράτος να είναι συνοδοιπόροι και όχι εχθροί στην προσπάθεια επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας».
Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.