Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Συμπληρωματικό Μνημόνιο: Πώς η κυβέρνηση κλέβει τους πολίτες


Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Μαρία Σπυράκη αναφορικά με το Συμπληρωματικό Μνημόνιο που έχει αποδεχθεί η κυβέρνηση δήλωσε τα εξής:
"Αυτό που κυρίως μπορούμε να επισημάνουμε από το λεγόμενο συμπληρωματικό Μνημόνιο είναι ότι περιλαμβάνει ένα στόχο ιδιωτικοποιήσεων, που περιμένουμε να δούμε να τον εκπληρώνει η Κυβέρνηση. Περιμένουμε να δούμε, δηλαδή, την ταχύτητα με την οποία θα
προχωρήσει στις ιδιωτικοποιήσεις που προβλέπει το συμπληρωματικό Μνημόνιο.

Όπως μέχρι τώρα όλα δείχνουν, υπάρχουν πολλά προβλήματα στην πολιτική βούληση της Κυβέρνησης. Δεν έχει επιδείξει πολιτική βούληση η Κυβέρνηση για να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις. Θυμίζω το παράδειγμα των Ελληνικών Πετρελαίων, που αναφέρεται στο συμπληρωματικό Μνημόνιο. Φαίνεται πως η Κυβέρνηση μάλλον θα δυσκολευτεί να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Πετρελαίων, δεδομένου ότι, μέχρι τώρα, το δείγμα γραφής που έχει δώσει είναι ότι τα χρησιμοποιεί ως όχημα προσλήψεων ή ως όχημα υποστήριξης φιλικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Το συμπληρωματικό Μνημόνιο έχει και μια σειρά άλλα ζητήματα. Ένα βασικό ζήτημα είναι η υποεκτέλεση των κοινωνικών δαπανών το 2017. Δηλαδή, η Κυβέρνηση περιέκοψε εκ των προτέρων κοινωνικές δαπάνες για το 2018 για να δημιουργήσει τη δυνατότητα να δώσει μέρισμα το 2017. Πήρε από τη μία τσέπη των ανθρώπων, που δεν καταφέρνουν, πολλά, για να τους δώσει πάρα πολύ λίγα στο τέλος του χρόνου.

 Ένα δεύτερο ζήτημα είναι το σχέδιο για τη στρατηγική ανάπτυξη το οποίο έπρεπε να κατατεθεί από το Μάρτιο του 2016. Θυμίζω - και είμαι σίγουρη ότι το θυμάστε - ότι είχε συνεδριάσει τότε και το Υπουργικό Συμβούλιο για να εκπονήσει ένα τέτοιο σχέδιο. Το σχέδιο αυτό μετατίθεται στο τέλος του 2017. Είναι ενδεικτικά κάποια στοιχεία.

Θα παρουσιάσουμε στο Συνέδριό μας - και θα παρουσιάσουμε και μετά αναλυτικά - τις θέσεις και τις προτάσεις μας για την ανάπτυξη της οικονομίας. Είναι κομβικό ζήτημα για μας, να προχωρήσει η Ελλάδα χωρίς προβλήματα. Και είναι εκφρασμένη η πολιτική βούληση του κ. Μητσοτάκη γι’ αυτό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.