Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Με πρόστιμα κινδυνεύει η Ελλάδα λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης να θέσει σε ισχύ την Κοινοτική Οδηγία για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό

H Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Σερρών, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με πρόστιμο 31,4 χιλ. ευρώ τη μέρα κινδυνεύει η Ελλάδα, λόγω της αβελτηρίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να θέσει σε ισχύ Κοινοτική Οδηγία για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό».


 
Πλήρης δήλωση

«Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμπει τη χώρα μας  η Ε.Ε., λόγω της αβελτηρίας  της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να θέσει σε ισχύ  Κοινοτική Οδηγία  για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό.

Παραπομπή που συνοδεύεται από πρόταση επιβολής υπέρογκου χρηματικού προστίμου, που  αγγίζει τις 31.416 ευρώ ημερησίως.

Η Κυβέρνηση  αδιαφόρησε επιδεικτικά να ενσωματώσει τη σχετική Οδηγία στο Εθνικό Δίκαιο έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2016 όπως είχε υποχρέωση. Και παρ' ότι η Ε.Ε. προειδοποίησε στις 13 Ιουλίου του 2017 ότι η μη συμμόρφωση συνεπάγεται νομικές κυρώσεις, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έκανε απολύτως τίποτε.

Η καθυστέρηση ενσωμάτωσης της συγκεκριμένης οδηγίας είναι επιζήμια όχι μόνο για το υψηλό πρόστιμο που θα κληθούν να πληρώσουν εν τέλει οι πολίτες, αλλά και γιατί δεν υλοποιείται ο προγραμματισμός για την αποτελεσματική διαχείριση της θαλάσσιας γεωγραφικής ζώνης. Η ολοκληρωμένη διαχείριση είναι κρίσιμης σημασίας για την ανάπτυξη του εξοπλισμού ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της ναυτιλίας, της αλιείας και βέβαια των υδατοκαλλιεργειών. Οι υδατοκαλλιέργειες συνιστούν έναν από τους σημαντικότερους εξαγωγικούς κλάδους του πρωτογενούς τομέα που θα μπορούσε να αναζωογονήσει πολλές απομακρυσμένες περιοχές της ελληνικής Περιφέρειας.

Η Κυβέρνηση των φόρων  χρεώνει με την πρωτοφανή της ανεπάρκεια τη χώρα και υπονομεύει τις αναπτυξιακές της δυνατότητες. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης που παλαιότερα είχε κάνει σημαία του την αποφυγή κοινοτικών προστίμων καλείται να δώσει άμεσα απαντήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.