Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

ΝΔ: Τα ντοκουμέντα που δείχνουν ότι πυρομαχικά του Παπαδόπουλου βρέθηκαν στην κατοχή τζιχαντιστών- Τα ντοκουμέντα- φωτογραφίες


ΝΔ: Τα ντοκουμέντα που δείχνουν ότι πυρομαχικά του Παπαδόπουλου βρέθηκαν στην κατοχή τζιχαντιστών
Καινούρια στοιχεία για τον ρόλο του μεσάζοντα Βασίλειου Παπαδόπουλου και τις παράπλευρες δραστηριότητές του εκτός από την προσπάθεια πώλησης βλημάτων του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ.
Από τα στοιχεία προκύπτει ότι σφαίρες της «Ολυμπιακής Βιομηχανίας ΑΕ», εταιρείας του Βασίλειου Παπαδόπουλου με έδρα την Αξιούπολη Κιλκίς, βρέθηκαν στη Ράκκα της Συρίας, τη θεωρούμενη σαν
πρωτεύουσα των τζιχαντιστών. 


«Ο κ. Παπαδόπουλος είναι ο μοναδικός Έλληνας όπλα του οποίου βρέθηκαν στον ISIS. Καταγράφεται στο σύστημα αντιμετώπισης λαθρεμπορίου όπλων ως κατασκευαστής σφαιρών που κατέληξαν στη Ράκκα. Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις τον βρίσκεις από κάτω. Ήλεγξε ή όχι η κυβέρνηση τη δραστηριότητα του κ. Παπαδόπουλου; Ζητάμε από τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών να προσέλθουν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Ζητάμε την άμεση σύγκληση της επιτροπής», τόνισε η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.




Η εκπρόσωπος της ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία τα οποία επιβεβαιώνουν ότι στρατιωτικό υλικό της εταιρείας του Βασίλειου Παπαδόπουλου έφτασε στις αποθήκες πυρομαχικών των τζιχαντιστών του ISIS. Το ζήτημα Καμμένου «δεν πρόκειται να κλείσει μέχρι να διαλευκανθεί ως το τέλος», επισημαίνεται χαρακτηριστικά από στελέχη της ΝΔ.


Η καταγγελία Σπυράκη


«Ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος είναι ο μοναδικός Έλληνας, όπλα του οποίου βρέθηκαν στον ISIS. Ο κ. Παπαδόπουλος καταγράφεται στο σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου όπλων, ως κατασκευαστής σφαιρών, που έφυγαν από την Αξιούπολη του Κιλκίς και κατέληξαν στη Ράκα. Όποια πέτρα και αν σηκώσεις στο Πεντάγωνο, από κάτω βρίσκεται ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος.

 Καλούμε την Κυβέρνηση να μας εξηγήσει εάν ήλεγξε ή όχι τη δραστηριότητα του κ. Παπαδόπουλου όταν τον υποδεχόταν ως εκπρόσωπο άλλης χώρας, ως μεταφορέα και ως επενδυτή στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Η Νέα Δημοκρατία ζητά από τους Υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας να προσέλθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Και είναι αυτονόητο ότι ζητάμε, επίσης, την άμεση σύγκληση της Επιτροπής».


Β. Νέο αποκαλυπτικό έγγραφο

«Για εμάς το θέμα αυτό δεν έχει κλείσει. Για εμάς το θέμα αυτό δεν πρόκειται να κλείσει έως ότου διαλευκανθεί ως το τέλος.

Σήμερα, σας διανείμουμε αυτή την απόδειξη. Eίναι ένα δημόσιο έγγραφο, στο οποίο αναφέρεται ότι ο κ. Παπαδόπουλος καταγράφηκε από το σύστημα επιτήρησης πιθανού λαθρεμπορίου όπλων της Ε.Ε. και μάλιστα καταγράφηκε η περιοχή της Αξιούπολης του Κιλκίς ως η περιοχή από την οποία προέρχονται τα όπλα.

            Είναι σφαίρες, οι οποίες περιλαμβάνονται επίσης ως φωτογραφίες στο report που θα σας δίνουμε». 

«Το σύστημα επιτήρησης της Ε.Ε. είναι ένα συγκεκριμένο σύστημα το οποίο καταγράφει. Από εκεί και πέρα εφόσον κάποιος ενδιαφερθεί, εφόσον κάποια Κυβέρνηση ενδιαφερθεί για το μητρώο συγκεκριμένης εταιρίας ή προσώπου, τότε αυτόματα αυτό φαίνεται και αυτόματα ενημερώνεται.

Γι’ αυτό και το ερώτημα που θέτουμε είναι εάν η Κυβέρνηση, πριν αρχίσει να έχει οποιασδήποτε μορφής σχέση με τον κ. Παπαδόπουλο, ρώτησε σχετικά την αρμόδια Αρχή της Ε.Ε.

Είναι σύστημα καταγραφής. Και για να είναι σαφές να πούμε ότι η καταγραφή αυτή έγινε την περίοδο έως το τέλος του 2014. Αλλά, όπως ξέρετε,  η Νέα Δημοκρατία δεν έκανε δουλειές με τον κ. Παπαδόπουλο.
Με τον κ. Παπαδόπουλο δουλειές έκανε η επόμενη Κυβέρνηση. Δουλειές έκανε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, επί κ. Καμμένου. Δεν κάναμε καμιά δουλειά με τον κ. Παπαδόπουλο. Δεν είχαμε καμία επαφή με τον κ. Παπαδόπουλο.

Δουλειές με τον κ. Παπαδόπουλο έκανε η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ειδικότερα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επί κ. Καμμένου.

Δεν είναι δουλειά μας να κάνουμε έρευνα, δεν είμαστε στην Κυβέρνηση. Ρωτάμε την Κυβέρνηση αν έκανε την απαραίτητη έρευνα ώστε να γνωρίζει τη διαδρομή του ανθρώπου που εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος πολλών χωρών, που ενδιαφέρονταν για οπλισμό. Ως μεταφορέας και ως ενδιαφερόμενος να επενδύσει στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Θα έχετε στη διάθεσή σας τα έγγραφα που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή και που η Κυβέρνηση ακόμη δεν έχει διαψεύσει, στα οποία ο κ. Παπαδόπουλος εμφανίζεται έτοιμος να επενδύσει και σε γραμμές παραγωγής στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Όπως θα δείτε από το αποδεικτικό που σας έχουμε διανείμει, πίσω υπάρχει η φωτογραφία της σφαίρας που έχει εντοπιστεί.

Στο ερώτημα αν είναι ελληνικά όπλα, αν τα έχει πουλήσει η Ελλάδα, η απάντηση είναι: Προφανώς όχι.

Τα όπλα τα οποία καταγράφονται στο Report προέρχονται από την εταιρία του κ. Παπαδόπουλου που κατασκευάζει όπλα στην Αξιούπολη του Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.