Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Κ. Μητσοτάκης: Θέτω σε εκλογική ετοιμότητα τη ΝΔ- Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε, να φέρουμε την αληθινή ελπίδα στην κοινωνία

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μάχη για τη ψυχή του Ελληνα οι επόμενες εκλογές



Πηγή:liberal.gr
Το όραμά του για την επόμενη μέρα της χώρας ξεδίπλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνοντας τις εργασίες του 11ου συνεδρίου της ΝΔ,θέτοντας παράλληλα σε εκλογική ετοιμότητα την ΝΔ. Με σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με δόσεις αυτοκριτικής αλλά κυρίως με αναφορές
στο «γαλάζιο» σχέδιο για την μετά ΣΥΡΙΖΑ περίοδο και με ενέσεις αισιοδοξίας προς τους πολίτες ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα ότι η ΝΔ είναι έτοιμη.
«Το 11ο συνέδριο της ΝΔ στέλνει ένα μήνυμα. Είμαστε έτοιμοι να φέρουμε αληθινή ελπίδα, έτοιμοι να πιάσουμε το νήμα της πλούσιας ιστορίας μας. Είμαστε έτοιμοι και ξέρουμε πολύ καλά που πάμε «Έχουμε το σχέδιο», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας ειδική αναφορά στη συμμετοχή του Μιχάλη Λεμπιδάκη στο προσυνέδριο της ΝΔ στην Κρήτη. «Με συγκίνησε στην Κρήτη η παρουσία του Μιχάλη Λεμπιδάκη, λίγες μέρες μετά την απελευθέρωσή του. Ο άνθρωπος αυτός απέδειξε ότι δεν πρέπει να χάνεται ποτέ η ελπίδα», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Η αδυναμία των πολιτικών να αντιμετωπίσουν αρχικά την κρίση έφερε την οργή των πολιτών. Πρέπει να το δείχνουμε στην πράξη ότι έχουμε αλλάξει. Η πρόοδος ενοχλεί και ξεβολεύει. Δεν πρέπει να φοβόμαστε την αλλαγή, άλλωστε πως θα πείσουμε τους πολίτες ότι μπορούμε να αλλάξουμε τη χώρα αν δεν μπορούμε να αλλάξουμε πρώτα εμείς», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης, διατυπώνοντας μάλιστα δημόσια δέσμευση. «Υπηρετώ μία παράταξη με μεγάλη ιστορία. Τιμώ το ένδοξο παρελθόν. Οφείλω όμως να εγγυηθώ και να σχεδιάσω το μέλλον της. Αυτή είναι η εντολή που μου δώσατε. Κάνουμε πράξη με καθαρές προγραμματικές θέσεις. Εξυγιαίνουμε τα οικονομικά μας. Τα όργανα του κόμματος συνεδριάζουν τακτικά. Όλοι έχουν λόγο, χωρίς εσωκομματικούς αποκλεισμούς», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιέγραψε τους δύο άξονες πάνω στους οποίους στηρίζεται το σχέδιο της ΝΔ:
– Απελευθέρωση των Ελλήνων από τον κρατισμό και τη φορολογία.
– Διάχυση της ευημερίας σε ολόκληρη την κοινωνία με ένα στιβαρό πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στους βασικούς τομείς του προγράμματός του. «Είμαστε έτοιμοι να μειώσουμε τους φόρους ξεκινώντας από τον ΕΝΦΙΑ και το φόρο επιχειρήσεων, μία δέσμευση που είναι αδιαπραγμάτευτη. Είμαστε έτοιμοι να συμπαρασταθούμε στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Είμαστε έτοιμοι να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πολιτών, χωρίς άβατα. Είμαστε έτοιμοι να εγγυηθούμε την παιδεία και με ιδιωτικά πανεπιστήμια. Δε θα ανεχθώ φαινόμενα τραμπουκισμού στα δημόσια πανεπιστήμια. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην εγγύηση της υγείας μέσα από την συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ένα καινούργιο σύνταγμα στη χώρα που θα απελευθερώνει τα δεσμά του Έλληνα από τον κρατισμό», σημείωσε και έδωσε το ιδεολογικό πλαίσιο της ΝΔ, χωρίς να λείπουν οι δόσεις αυτοκριτικής.
«Πολιτευόμαστε με τη δύναμη του ορθού λόγου ,με πυξίδα την αλήθεια. Είμαστε όχι μόνο το φιλελεύθερο αλλά και το λαϊκό κόμμα της Ελλάδας. Η ΝΔ δεν έχει ταξικό πρόσημο. Ενώνουμε τους φτωχούς και τους πλούσιους. Δεν υπάρχει άθροισμα ατόμων αλλά υπάρχει κοινωνία. Θέλω όμως να είμαι ειλικρινής. Δεν υπηρετήσαμε πάντα αυτές τις αξίες με μεγάλη συνέπεια. Λαϊκισμός, κρατισμός πελατειακό κράτος, οικογενειοκρατία, παρέμβαση στη δικαιοσύνη, κίτρινος τύπος, διαφθορά είναι μερικές από τις παθογένειες της μεταπολίτευσης. Έχουμε και εμείς ευθύνες για αυτές».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την απόφασή του να μην υπάρχει ψηφοδέλτιο της ΝΔ χωρίς τουλάχιστον έναν εκπρόσωπο της νέας γενιάς.
Από την ομιλία του δεν έλειψε και η ευθεία επίθεση τον ΣΥΡΙΖΑ. «Επιτρέψαμε σε τυχοδιώκτες να εμφανιστούν ως οι δήθεν εκφραστές του νέου, έτσι φτάσαμε στην τραγική εμπειρία της τελευταίας τριετίας. Πιάσαμε πάτο με τους ΣΥΡΙΖΑ. Καλλιεργεί το ταξικό μίσος, θέλει να γίνει καθεστώς.Αν δεν είχε ανατραπεί η κυβέρνηση Σαμαρά θα είχε βγει η χώρα από τα μνημόνια. Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ στοχοποίησε την μεσαία τάξη και κάνουν ό,τι μπορούν για να διχάσουν. Απαξιώνουν τους βασικούς θεσμούς της δημοκρατίας. Κάνουν τους πολίτες να αποστρέφονται την πολιτική», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ απευθύνθηκε σε όσους ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ στις τελευταίες εκλογές. «Θέλω να μιλήσω σε όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σας υποσχέθηκαν όσα σας υποσχέθηκαν αντιμνημονιακά και μνημονιακά. Σας εξαπάτησαν και τις δύο φορές . Μην τους δίνετε άλλη ευκαιρία».
«Ξέρω πολύ καλά πως θα αντιμετωπίσουν την πρότασή μας. Θα μας πουν ότι εκφράζουμε την ελίτ. Για τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν δύο Ελλάδες. Οι καλοί και οι κακοί. Δεν είναι ο λαϊκιστής αυτός που λέει... είναι αυτός που λέει την αλήθεια. Η Ελλάδα είναι μία. Ο φτωχός είναι φτωχός, δεν έχει σημασία αν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν άνεργοι δικοί μας και δικοί σας. Μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ πεθαίνει ο λαϊκισμός», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Περάσαμε δύο χρόνια κάνοντας σκληρή αντιπολίτευση. Κάναμε κριτική σε μία ανίκανη κυβέρνηση. Στις δημοκρατίες τον δρόμο της εξόδους τον δείχνουν οι εκλογές. Αργά ή γρήγορα θα γίνουν και θα τους διώξουν», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, χειροκροτούμενος θερμά από τους συνέδρους.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ολοκλήρωσε την ομιλία του, παραθέτοντας μία φράση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από την τελευταία δημόσια δήλωσή του: «Έχουμε αναγεννηθεί πολλές φορές από την στάχτη μας, θα το κάνουμε και σήμερα».
Ο πρόεδρος της ΝΔ συμπλήρωσε πως υπάρχει μία προϋπόθεση, η πολιτική αλλαγή. «Μέσα στο 2018 να φύγουν αυτοί που έκρυψαν τα όνειρά μας μέσα στην μισαλλοδοξία. Θέτω το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα. Οι επόμενες εκλογές θα είναι μία μάχη για την ψυχή του έθνους», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.