Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

ΖΑΚΥΝΘΟΣ | Tις πυρόπληκτες περιοχές επισκέφθηκε κλιμάκιο Βουλευτών της ΝΔ | Οι πρώτες δηλώσεις… (φωτο)



Πηγή: imerazante.gr

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Γραμματέα ΠΕ της ΝΔ – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη, του Τομεάρχη Μεταφορών και Υποδομών – Βουλευτή Σερρών κ. Κ. Καραμανλή και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ – Βουλευτή Ρεθύμνου κ. Γ. Κεφαλογιάννη στις
πυρόπληκτες περιοχές της Ζακύνθου.



 
Το οδοιπορικό του κλιμακίου που έφτασε στη Ζάκυνθο λίγο πριν τις 2.30 το μεσημέρι ξεκίνησε από τις Μαριές και συνεχίζεται στην Αναφωνήτρια όπου συζητουν με κάτοικους. Αργότερα ακολούθησε ενημέρωση από τον επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων στο νησί και στη συνέχεια η συνάντηση με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων που επλήγησαν από τις φωτιές από τους οποίους τέθηκαν ζητήματα που πρέπει να αξιολογηθούν αναφορικά με τις τοπικές ανάγκες κάθε περιοχής.

Ο κ. Καραμανλής με αξιωματικό της Πυροσβεστικής

Ο πρώην Γ.Γ. Τουρισμού κ. Λιάσκος με τον κ. Δ. Βαρυπάτη


«Επισκεφθήκαμε σήμερα τις πυρόπληκτες περιοχές της Ζακύνθου, Μαριές και Αναφωνήτρια, με τον Τομεάρχη Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή και τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Γιάννη Κεφαλογιάννη. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια. Μεγάλες περιοχές της Ζακύνθου έχουν γεμίσει στάχτες και αποκαΐδια. Η φετινή κατάσταση με την εντελώς ανεπαρκή αντιμετώπιση των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, και βεβαίως στη Ζάκυνθο, προκαλεί σοβαρή ανησυχία για την αντιπυρική ασφάλεια της Ελλάδας», δήλωσε ο κ. Αυγενάκης μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης που πραγματοποίησε το κλιμάκιο.

Ο Πρόεδρος των Μαριών με κατοίκους της περιοχής
Δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στους χειρισμούς του θέματος από την κυβέρνηση, δηλώνοντας πως «Η ανικανότητα της Κυβέρνησης και προσωπικά του κατ’ ευφημισμόν Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα έχει τραγικά αποτελέσματα. Αυτός είναι ο αποσταθεροποιητικός παράγοντας», ενώ εξήρε την αυταπάρνηση και το απαράμιλλο σθένος των ανθρώπων του Πυροσβεστικού Σώματος τους οποίους και ευχαρίστησε, «δεν είναι αρκετά για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο των πυρκαγιών, εάν δεν συνοδεύονται από τα κατάλληλα μέσα, που οφείλει να εξασφαλίζει στο Σώμα, η εκάστοτε ηγεσία του. Πυρκαγιές είχαμε, έχουμε και θα έχουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε και δεν πρέπει να κάνουμε περισσότερα και στο επίπεδο της πρόληψης».
Διακρίνονται οι κ.κ. Πέττας Ματθαιόπουλος, Αυγενάκης και Τετράδη




Ως ΝΔ, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, δήλωσε πως τους ενδιαφέρει να γίνουν πράξη μια σειρά από προτάσεις που θα προστατεύσουν τα δάση μας και τις περιουσίες των πολιτών και οι οποίες είναι
-«Προληπτικό καθαρισμό των δασών από οτιδήποτε μπορεί να λειτουργήσει ως εύφλεκτη ύλη. Διάνοιξη και άλλων αντιπυρικών ζωνών και δασικών δρόμων και τοποθέτηση δεξαμενών ανεφοδιασμού των ελικοπτέρων.
-Δημιουργία Ενιαίου Φορέα Δασοπροστασίας και συγκρότηση ειδικού σώματος δασοκομμάντος εντός της Πυροσβεστικής, οι οποίοι θα παρεμβαίνουν άμεσα στο αρχικό στάδιο της πυρκαγιάς, πριν αυτή εξαπλωθεί ανεξέλεγκτα.
-Αναβάθμιση των εναέριων μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας.
-Χρήση μέσων σύγχρονης τεχνολογίας που θα βοηθούν στον έγκαιρο εντοπισμό και στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στο αρχικό τους στάδιο.
-Καλύτερο συντονισμό κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Πυροσβεστικής, Δασικής Υπηρεσίας, Αυτοδιοίκησης, κ.λπ.), υπό την επίβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
-Έμφαση στη συγκράτηση των εδαφών και στα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα. Αποτροπή των όποιων καταπατήσεων και της βοσκής. τεχνητή αναδάσωση με βάση και τις επιταγές του Συντάγματος, μόνο όταν διαπιστωθεί ότι δεν επιτυγχάνεται φυσική αναδάσωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.