Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017

Κ. Μητσοτάκης: Θα επιστρέψω ξανά στην Καρδίτσα ως πρωθυπουργός (Φωτογραφίες από την περιοδεία)

Κ. Μητσοτάκης: Θα επιστρέψω ξανά στην Καρδίτσα ως πρωθυπουργός


Πηγή: thessaliatv.gr
“Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να κερδίσουμε τις εκλογές, το ζητούμενο είναι να είμαστε μια καλή κυβέρνηση, αφού κερδίσουμε τις εκλογές” τόνισε από τα γραφεία της ΝΟΔΕ Καρδίτσας σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προηγούμενα περιόδευσε σε χωριά
του νομού Καρδίτσας, στο πλαίσιο των επισκέψεων του στη Θεσσαλία.
 Κ. Μητσοτάκης: Θα επιστρέψω ξανά στην Καρδίτσα ως πρωθυπουργός
Ο κ. Μητσοτάκης, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι εγκαινίασε τα γραφεία της ΝΟΔΕ, ενώ νωρίτερα, συναντήθηκε με αγρότες χωριών του νομού. Συγκεκριμένα επισκέφθηκε την εταιρία Ιπποφαές ΕΛΛΑΣ Α.Ε στο χωριό Αγ. Θεόδωροι, όπου είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις και να συνομιλήσει με την ομάδα παραγωγών Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, η οποία αριθμεί 90 μέλη.
Αμέσως μετά έκανε στάση στο χωριό Καρποχώρι, όπου δέχθηκε ερωτήσεις από περίπου 50 αγρότες και είχε την ευκαιρία να αναπτύξει το πρόγραμμα της ΝΔ για τον πρωτογενή τομέα.
Κ. Μητσοτάκης: Θα επιστρέψω ξανά στην Καρδίτσα ως πρωθυπουργόςΚ. Μητσοτάκης: Θα επιστρέψω ξανά στην Καρδίτσα ως πρωθυπουργός
Κατόπιν έφτασε στην Καρδίτσα, όπου συναντήθηκε σε κεντρικό καφέ με τα μέλη της ΟΝΝΕΔ Καρδίτσας, αλλά και με δημότες, με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της εφημερίδας "ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ", όπου συζήτησε με τον εκδ-ότη και τους συντάκτες για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και το μέλλον της περιφέρειας και του περιφερειακού τύπου.

Θερμής υποδοχής έτυχε από βουλευτές, στελέχη και φίλους της Νέας Δημοκρατίας, στα νέα γραφεία της ΝΟΔΕ, όπου και πραγματοποίησε σύντομη ομιλία:
 Κ. Μητσοτάκης: Θα επιστρέψω ξανά στην Καρδίτσα ως πρωθυπουργός
“Έχω ένα χρέος απέναντι στους Νεοδημοκράτες και σε όλους τους Έλληνες πολίτες, να ξανακάνουμε τη Νέα Δημοκρατία ισχυρή πολιτική, κυρίαρχη δύναμη στον τόπο. Αυτή είναι η αποστολή μας. Να οδηγήσουμε την Ελλάδα στην έξοδο από το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται, στο οποίο μας έχουν εγκλωβίσει οι ανερμάτιστες πολιτικές μιας αφερέγγυας και ανίκανης κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση αυτή έχει απαξιωθεί πλήρως στη συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών. Μια κυβέρνηση η οποία εκλέχθηκε ισχυριζόμενη ότι θα σκίσει τα μνημόνια, τα ψηφίζει τώρα δυο – δυο. Δύο μνημόνια μας έχει φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το δε δεύτερο μνημόνιο το οποίο ψηφίστηκε πριν από ένα μήνα, δεσμεύει τη χώρα σε μια πολιτική λιτότητας τουλάχιστον μέχρι το 2022, και χωρίς να έχουμε καταφέρει να αποσπάσουμε κανένα χειροπιαστό όφελος για το ζήτημα του χρέους, το οποίο ο κ. Τσίπρας είχε αναγάγει σε απόλυτη πολιτική προτεραιότητα. Μιλώντας για τις συναντήσεις που είχε στην Καρδίτσα, και γενικότερα για τις περιοδείες του στη χώρα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι “Εκείνο που έχει σημασία για μένα είναι να επιδιώκω να συναντιέμαι με ανθρώπους που εκφράζουν την παραγωγική Ελλάδα. Την Ελλάδα του μέλλοντος, της προοπτικής, την Ελλάδα της ελπίδας. Έρχομαι σε μια περιοχή η οποία είναι στο επίκεντρο του πρωτογενούς τομέα. Η Καρδίτσα ίσως από οποιοδήποτε άλλο νομό της χώρας, είναι εξαρτημένη από τον πρωτογενή τομέα”.
Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τις συζητήσεις που είχε με αγρότες της περιοχής, σημειώνοντας ότι φεύγει σοφότερος και καλύτερα προετοιμασμένος για τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας. “Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να κερδίσουμε τις εκλογές, το ζητούμενο είναι να είμαστε μια καλή κυβέρνηση, αφού κερδίσουμε τις εκλογές.
 Κ. Μητσοτάκης: Θα επιστρέψω ξανά στην Καρδίτσα ως πρωθυπουργός
Έχουμε μία κοινωνία η οποία είναι καχύποπτη, η οποία είναι προβληματισμένη, η οποία δεν ακούει πια τους πολιτικούς, όπως τους άκουγε στο παρελθόν, η οποία φυσάει το γιαούρτι γιατί έχει καεί στο χυλό των ψεμμάτων του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου. Αυτό ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών για εμάς. Ο κόσμος θέλει να ακούσει αλήθειες, και σκληρές αλήθειες, είναι έτοιμος να τις ακούσει, θέλει να ακούσει όμως και σχέδιο και πρόγραμμα για να πάρουμε τη χώρα από εκεί που είναι σήμερα και να την οδηγήσουμε σε ένα καλύτερο αύριο. Εμείς το έχουμε αυτό το σχέδιο, και λέμε στους Έλληνες πολίτες ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος, διαφορετικός από αυτόν τον οποίο ακολουθεί αυτή η κυβέρνηση. Αλλά αυτό πρέπει να το πούμε, για να μας ακούσουν όλοι οι Έλληνες πολίτες”. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για την αναγκαιότητα, οι κομματικές οργανώσεις να είναι ανοιχτές και να δουλεύουν προς την κατεύθυνση της επικοινωνίας με όλους τους πολίτες, όχι μόνο με τους Νεοδημοκράτες, αλλά και με τους Νεοδημοκράτες που απομακρύνθηκαν, αλλά και να κερδίσουν κόσμο που δεν ψήφισε ποτέ τη ΝΔ, αναγνωρίζοντας ότι είναι η μόνη πολιτική λύση στο αδιέξοδο της χώρας.
“Θα καταφέρουμε να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών. Είναι ιστορική ευθύνη της παράταξης που ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και σε δύσκολες στιγμές κατάφερε και κράτησε όρθια την Ελλάδα. Αυτό θα κάνουμε και τώρα, δεν έχω καμία αμφιβολία γι αυτό. Ο αγώνας θα είναι δύσκολος, θα είμαστε σε μια διαρκή εκλογική ετοιμότητα, δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν εκλογές. Δε θα κουραστούμε να λέμε ότι όσο πιο σύντομα γίνουν εκλογές τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα και αυτό γιατί αν είχαν γίνει όταν τις ζητούσαμε θα είχαμε αποφύγει τα χειρότερα, τα οποία δυστυχώς βιώσαμε τους δύο τελευταίους μήνες. Μαζί με το διαρκές αίτημά μας για εκλογές, θα προτάξουμε και το σχέδιό μας για τη χώρα, για τον πρωτογενή τομέα, για τον τουρισμό, για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για τις υπηρεσίες, για την εκπαίδευση, η οποία βάλλεται δυστυχώς βάναυσα σήμερα από έναν υπουργό ο οποίος θέλει να ξαναφέρει πίσω όλες τις ιδεοληψίες μιας εποχής που νομίζαμε ότι την αφήσαμε πια πίσω μας.
Κ. Μητσοτάκης: Θα επιστρέψω ξανά στην Καρδίτσα ως πρωθυπουργός
Για όλα αυτά η ΝΔ έχει σχέδιο, προτάσεις, άποψη”. Κλείνοντας ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα επιστρέψει και πάλι στη Θεσσαλία και στην Καρδίτσα, ως πρωθυπουργός. “Θα κερδίσουμε τη μάχη των ιδεών, θα κερδίσουμε και τη μάχη των εκλογών”, είπε χαρακτηριστικά κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης.

Η ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στα εγκαίνια της ΝΟΔΕ

Κ. Μητσοτάκης: Θα επιστρέψω ξανά στην Καρδίτσα ως πρωθυπουργός
Στο πλαίσιο της περιοδείας του παρέστη στα εγκαίνια της ΝΟΔΕ Καρδίτσας και στο χαιρετισμό του, ανέφερε τα εξής:

«Φίλες και φίλοι, Νεοδημοκράτισες και Νεοδημοκράτες, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτήν την ιδιαίτερα θερμή υποδοχή, είναι αντίστοιχη της εξωτερικής θερμοκρασίας. Θέρμη την οποία αισθάνομαι σήμερα εδώ ερχόμενος στην Καρδίτσα, έναν τόπο τον οποίο αγαπώ ιδιαίτερα. Η βόλτα που έκανα πριν στον κεντρικό πεζόδρομο, μου θύμισε την διαδρομή την οποία είχα ακολουθήσει όταν περιόδευα στην Καρδίτσα, υποψήφιος τότε Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Με την δική σας εμπιστοσύνη εκλέχτηκα Πρόεδρος της μεγάλης παράταξης, της Νέας Δημοκρατίας, και έχω ένα χρέος και μια υποχρέωση απέναντι στους Νεοδημοκράτες, απέναντι και σε όλους τους Έλληνες πολίτες, να ξανακάνουμε τη Νέα Δημοκρατία την πρώτη ισχυρή πολιτική κυρίαρχη κυρίως για τον τόπο μας. Αυτή είναι η αποστολή μας. Να οδηγήσουμε την Ελλάδα στην έξοδο από το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο μας έχουν εγκλωβίσει οι ανερμάτιστες πολιτικές μιας αφερέγγυας, μιας ανίκανης Κυβέρνησης.

Δεν είναι σήμερα ο χρόνος και ο τόπος να μιλήσουμε αναλυτικά για τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Δεν νομίζω ότι έχει και πάρα πολύ νόημα εξάλλου. Διότι η Κυβέρνηση αυτή έχει απαξιωθεί πλήρως στη συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών. Μια Κυβέρνηση η οποία εκλέχτηκε ισχυριζόμενη ότι θα σκίσει τα Μνημόνια και τα ψηφίζει τώρα δύο – δύο. Δύο Μνημόνια μας έχει φέρει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Το δε δεύτερο Μνημόνιο, το οποίο ψηφίστηκε πριν από ένα μήνα, δεσμεύει τη χώρα σε μια πολιτική λιτότητας, τουλάχιστον μέχρι το 2022. Και χωρίς να έχουμε καταφέρει να αποσπάσουμε κανένα χειροπιαστό όφελος για το ζήτημα του χρέους, το οποίο ο κ. Τσίπρας είχε αναγάγει σε απόλυτη πολιτική προτεραιότητα. Θα έχουμε την ευκαιρία όμως, όλα αυτά να τα πούμε στη Βουλή, στη συζήτηση που θα διεξαχθεί την επόμενη Δευτέρα.
Κ. Μητσοτάκης: Θα επιστρέψω ξανά στην Καρδίτσα ως πρωθυπουργός

Αυτό το οποίο έχει μεγαλύτερη σημασία για εμένα, σε αυτές τις επισκέψεις μου, είναι να επιδιώκω να συναντιέμαι με ανθρώπους οι οποίοι εκφράζουν την παραγωγική Ελλάδα. Την Ελλάδα του μέλλοντος, την Ελλάδα της προοπτικής, την Ελλάδα της ελπίδας. Έρχομαι σε μια περιοχή η οποία είναι στο επίκεντρο του πρωτογενούς τομέα. Η Καρδίτσα ίσως περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο Νομό της χώρας, είναι εξαρτημένη από τον πρωτογενή τομέα. Και είχαμε την ευκαιρία πριν σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση, τονίζω το συζήτηση, με ανθρώπους του πρωτογενή τομέα να συζητήσουμε για τα προβλήματα, αλλά και για τις ελπίδες, τις μεγάλες προοπτικές που παρουσιάζει ο πρωτογενής τομέας για τον οποίο έχουμε μιλήσει πολύ και θα μιλήσουμε με ακόμα μεγαλύτερη συστηματικότητα στο μέλλον.

Ο σκοπός μας πάντα σε αυτές τις συναντήσεις, δεν είναι μόνο να μιλήσουμε, αλλά και να ακούσουμε και σας διαβεβαιώνω ότι από κάθε τέτοια συζήτηση που κάνω – και έχω κάνει, ήδη, πολλές και θα κάνω ακόμα περισσότερες – φεύγω σοφότερος και καλύτερα προετοιμασμένος για τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας. Γιατί φίλες και φίλοι, το ζητούμενο δεν είναι μόνο να κερδίσουμε τις εκλογές. Το ζητούμενο είναι να είμαστε μια καλή Κυβέρνηση, αφού κερδίσουμε τις εκλογές. Αυτό απαιτεί από εμάς ο ελληνικός λαός.

Βλέπω μια κοινωνία η οποία είναι καχύποπτη. Η οποία είναι προβληματισμένη. Η οποία δεν ακούει πια τους πολιτικούς όπως τους άκουγε στο παρελθόν. Η οποία “φυσάει το γιαούρτι” γιατί έχει “καεί στον χυλό” των ψεμάτων του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου. Αυτό ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών για εμάς. Ο κόσμος θέλει να ακούσει αλήθειες. Kαι σκληρές αλήθειες, είναι έτοιμος να τις ακούσει. Θέλει, όμως, να ακούσει και σχέδιο και πρόγραμμα για το πώς θα πάρουμε τη χώρα από εκεί που είναι σήμερα και θα την οδηγήσουμε σε ένα καλύτερο αύριο. Και εμείς το έχουμε αυτό το σχέδιο και λέμε στους Έλληνες πολίτες, ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος διαφορετικός από αυτόν τον οποίο ακολουθεί αυτή η Κυβέρνηση. Αλλά αυτό πρέπει να το πούμε για να μας ακούσουν όλοι οι Έλληνες πολίτες. Να το κάνουμε εμείς κεντρικά, οι βουλευτές - και θέλω να πω ότι έχουμε μια άριστη συνεργασία στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο και νευραλγικό πόστο - ο Λευτέρης Αυγενάκης, οι υπόλοιποι συνάδελφοι οι οποίοι είναι εδώ, οι πολιτευτές μας, όλα τα στελέχη, αλλά βέβαια και οι κομματικές μας οργανώσεις.

Κ. Μητσοτάκης: Θα επιστρέψω ξανά στην Καρδίτσα ως πρωθυπουργός
Να συγχαρώ τον Πρόεδρο, για την επιμονή του - 2:30 το μεσημέρι, 40 βαθμούς - που επέμενε να έρθουμε εδώ να εγκαινιάσουμε τα γραφεία της ΝΟΔΕ. Έχει τη σημασία του όμως αυτό το οποίο γίνεται και στην κομματική οργάνωση. Υπάρχει μια σημαντική ανανέωση στις κομματικές οργανώσεις που θέλουμε να είναι ανοιχτές στους πολίτες. Να μην είναι γραφεία ”σφραγίδα”. Θέλω να έρχεται κόσμος στα γραφεία, αλλά θέλω να βγαίνουμε και εμείς έξω από τα γραφεία. Να μιλάμε όχι μόνο στους φίλους Νεοδημοκράτες, αλλά και σε αυτούς που μας αντιμετωπίζουν ακόμα με καχυποψία. Να φέρουμε πίσω ανθρώπους οι οποίοι ανήκαν στη Νέα Δημοκρατία και μας εγκατέλειψαν κάποια στιγμή στο πλαίσιο αυτής της δύσκολης διαδρομής της χώρας τα τελευταία οκτώ χρόνια. Να κερδίσουμε ξανά κόσμο που δεν μας ψήφησε ποτέ, αλλά που αντιλαμβάνεται σήμερα ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική λύση στο αδιέξοδο που έχει μπει η χώρα. Αυτή είναι η υποχρέωσή μας. Και αυτό ζητώ και από εσάς. Και από τα κομματικά στελέχη και από τον Πρόεδρο και από το διοικητικό συμβούλιο και από όλους τους ανώνυμους και απλούς Νεοδημοκράτες, να κερδίσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών. Και θα τα καταφέρουμε. Θα τα καταφέρουμε γιατί είναι ιστορική ευθύνη αυτής της παράταξης που ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και σε δύσκολες στιγμές κατάφερε και στάθηκε όρθια και κράτησε όρθια την Ελλάδα. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα, δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό.
Κ. Μητσοτάκης: Θα επιστρέψω ξανά στην Καρδίτσα ως πρωθυπουργός
Ο αγώνας θα είναι δύσκολος, θα είμαστε σε μια διαρκή εκλογική ετοιμότητα, δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν εκλογές. Δεν θα κουραστούμε να λέμε ότι όσο πιο σύντομα γίνουν εκλογές το καλύτερο θα είναι για τη χώρα. Αν είχαν γίνει εκλογές όταν τις ζητούσαμε, θα είχαμε καταφέρει να αποφύγουμε τα χειρότερα, αυτά τα οποία δυστυχώς βιώσαμε τους τελευταίους δύο μήνες .Μαζί με το διαρκές αίτημά μας για εκλογές, θα προτάξουμε και το θετικό μας σχέδιο για τη χώρα. Για τον πρωτογενή τομέα, για τον τουρισμό, για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για τις υπηρεσίες, για την εκπαίδευση, η οποία βάλλεται δυστυχώς σήμερα βάναυσα, από έναν Υπουργό ο οποίος θέλει να ξαναφέρει πίσω στην εκπαίδευση όλες τις ιδεοληψίες μια εποχής που νομίζαμε ότι την είχαμε αφήσει πια πίσω μας. Σε όλα αυτά η Νέα Δημοκρατία έχει σχέδιο, προτάσεις, άποψη. Αυτό το σχέδιο θα το εξηγήσουμε στους Έλληνες πολίτες, θα κερδίσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη τους και θα βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο.

Θέλω τελειώνοντας και πάλι να συγχαρώ τον Πρόεδρο και όλα τα στελέχη της νομαρχιακής μας οργάνωσης, για την αφοσίωση και την μεγάλη προσήλωση στον κοινό μας στόχο. Να δεσμευθώ, ότι θα επιστρέψω και πάλι στην Καρδίτσα και τη Θεσσαλία, εύχομαι να επιστρέψω ως πρωθυπουργός, αλλά θα επιστρέψω ξανά και στα πλαίσια αυτής της διαδρομής προς τις εκλογές. Να ευχαριστώ και την ΟΝΝΕΔ μας, την ανανεωμένη ΟΝΝΕΔ μας, με νέα παιδιά, που έρχονται και πάλι να μιλήσουν και να ακούσουν για φιλελεύθερες ιδέες και απόψεις. Είχα μια κουβέντα σήμερα σε ένα καφέ με τους νεολαίους μας και εντυπωσιάστηκα από το προχωρημένο του τρόπου σκέψης τους. Πως αντιλαμβάνονται π.χ. τις σχέσεις του Κράτους με τον ιδιωτικό τομέα, την ανάγκη που μου μετέφεραν για να ιδιωτικοποιηθούν οι κρατικές δομές, δεν περίμενα ειλικρινά να ακούσω αυτά τα πράγματα από τη νεολαία μας και χαίρομαι πραγματικά που τα ακούω. Αυτές είναι οι ιδέες μας φίλες και φίλοι που θα ξαναγίνουν πλειοψηφικές στην ελληνική κοινωνία. Θα κερδίσουμε τη μάχη των ιδεών και θα κερδίσουμε και τη μάχη των εκλογών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου