Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

ΝΔ: Αντίσταση σε όσους περιφρονούν το Σύνταγμα



«Με μια σειρά από απαράδεκτες δηλώσεις, ο κ. Τσίπρας και οι Υπουργοί του βάλλουν απροκάλυπτα εναντίον της Δικαιοσύνης και των Ελλήνων Δικαστών, στοχεύοντας να απομειώσουν την αξιοπιστία του Θεσμού, υπονομεύοντάς τον. Ας καταλάβει ο κ. Τσίπρας ότι η Δικαιοσύνη, ο τρίτος πυλώνας του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, δεν είναι “θεσμικό εμπόδιο”. Η Δικαιοσύνη είναι το καταφύγιο των αδυνάμων, ο
τελικός εγγυητής των ατομικών δικαιωμάτων, ο θεματοφύλακας του Συντάγματος, ο προστάτης απέναντι στις κυβερνητικές αυθαιρεσίες.

Καλούμε όλους τους Έλληνες πολίτες, όλα τα δημοκρατικά κόμματα, να ενωθούν και να αντισταθούν, απέναντι σε όσους περιφρονούν το Σύνταγμα και υπονομεύουν την δημοκρατική ομαλότητα.  Δε θα επιτρέψουμε σε αυτούς που χύνουν δηλητήριο διχασμού στην ελληνική κοινωνία, να διασαλέψουν την δημοκρατική τάξη και την ευρωπαϊκή προοπτική της πατρίδας μας.

            Η Κυβέρνηση, όμως, δεν σταματά εδώ.  Μετά την συστηματική επιχείρηση ελέγχου της Δικαιοσύνης και των Μ.Μ.Ε. και με την χρήση του αντισυνταγματικού νόμου - Παππά, τώρα συνεχίζουν με ένα καθεστωτικό, συγκεντρωτικό σχέδιο για τον έλεγχο και της ιδιωτικής διαφήμισης. Αυτά τα πράγματα δε συμβαίνουν πουθενά. Επιβεβαιώνουν τον αυταρχισμό, την προκλητική αλαζονεία και την αντιδημοκρατική αντίληψη της Κυβέρνησης. Πρόκειται για μια απροκάλυπτη παρέμβαση, που παραβιάζει θεμελιώδεις κανόνες της ελεύθερης αγοράς και κινείται έξω από κάθε θεσμικό όριο.  Αν τελικά τον ψηφίσουν, ας γνωρίζουν όλοι, ότι η Νέα Δημοκρατία θα τον καταργήσει αμέσως».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.