Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Kit – Kat και Ισίδωρος Κούβελος


 Θυμάστε εκείνη την διαφήμιση που έλεγε «κάντε ένα διάλειμμα, κάντε ένα KitKat;».
Επρόκειτο για μια επιτυχημένη διαφήμιση όπου ο τελωνειακός υπάλληλος την ώρα που έτρωγε Kit- Kat απολαμβάνοντας το συγκεκριμένο γλύκισμα, πίσω του οι επιτήδειοι περνούσαν παράνομα… ελέφαντες!!! Ενώ μόλις τελείωνε και ξανάπιανε δουλειά ξετίναζε στον έλεγχο μια γριούλα…
Αυτή ακριβώς τη διαφήμιση μας θυμίζει η υπόθεση Κούβελου και του ενός εκατομμυρίου ευρώ που δεν ήταν ευρώ αλλά δολλάρια, που ο βουλευτής δεν ήταν βουλευτής αλλά ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, που η συναλλαγή δεν έγινε τον Μάιο αλλά τον Μάρτιο του 2011 και τα χρήματα δεν εξήχθησαν σε τράπεζα της Ελβετίας αλλά αφορούσαν ναυτιλιακή συναλλαγή από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο.
Την ίδια ώρα που γινόταν μια καθ’ όλα νόμιμη ναυτιλιακή συναλλαγή για την αγορά ποσοστού πλοίου, δηλαδή την ώρα που γινόταν μια επένδυση στην ελληνική ναυτιλία που δίνει χιλιάδες θέσεις εργασίας στη χώρα και πάνω από 20 δις € συνάλλαγμα το χρόνο, 16 δις € έχουν κάνει επισήμως «φτερά» από ελληνικές τράπεζες και άγνωστο πόσα δις ευρώ ανεπισήμως. Και όλα αυτά σύμφωνα με δημόσια δήλωση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου που τυγχάνει εκτός από υπουργός οικονομικών να είναι και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Την ώρα λοιπόν που γίνεται αυτό το «πάρτυ» διαρροής συναλλάγματος σε τράπεζες της Ελβετίας από δεκάδες, εκατοντάδες ασυνείδητους Έλληνες, η αρμόδια αρχή έβαλε στο στόχαστρο μια νόμιμη συναλλαγή ενός επιχειρηματία, προφανώς επειδή μέσω αυτού ήθελε να πλήξει την σύζυγό του Ντόρα Μπακογιάννη, πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Δηλαδή, ό,τι συνέβαινε και στην διαφήμιση του Kit- Kat!!! Μόνο που στη θέση της «γριούλας» ήταν τώρα ένας Έλληνας επιχειρηματίας, με ό,τι μηνύματα στέλνει στο εξωτερικό μια τέτοιου είδους κίνηση.
Γι’ αυτό δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία και στον τελευταίο Έλληνα πολίτη ότι η υπόθεση είναι στημένη. Το ερώτημα είναι ποιους θέλουν να καλύψουν και δημιούργησαν αυτόν τον θόρυβο αν και το βασικό συμπέρασμα είναι ότι μάλλον την Ντόρα ήθελαν να πλήξουν προς όφελος του δικομματικού συστήματος.
Αυτό προκύπτει και από ένα ακόμη γεγονός.
Επειδή ρωτήσαμε πολλούς βουλευτές, μάθαμε ότι η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» όταν διαπιστώνει κάποιο λάθος στη δήλωση οποιουδήποτε βουλευτή, το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να τον ειδοποιεί και να του ζητά ατύπως να κάνει τη διόρθωση, εφ’ όσον βέβαια δεν προκύπτει δόλος ή προσπάθεια αθέμιτου πλουτισμού, στοιχεία που αναγνώρισε ότι δεν υπάρχουν στη δήλωση «πόθεν έσχες» της Ντόρας Μπακογιάννη και του συζύγου της, ο αρμόδιος Γ’ Αντιπρόεδρος κ. Αργύρης.
Το ερώτημα είναι γιατί ο κ. Αργύρης, αφού διαπιστώθηκε ότι ενώ τα χρήματα είχαν δηλωθεί, η ρευστοποίηση είχε δηλωθεί, τα παραστατικά υπήρχαν και ήταν εμφανές ότι είχε παραληφθεί εκ παραδρομής να δηλωθεί η τράπεζα του Λονδίνου που είχαν μεταφερθεί τα χρήματα από τη Νέα Υόρκη, δεν κάλεσε την κυρία Μπακογιάννη και τον κ. Κούβελο, ατύπως, όπως κάνει σε άλλες περιπτώσεις, να συμπληρώσουν τη δήλωση «πόθεν έσχες».
Και σημειώνουμε ότι άτυπη διόρθωση γίνεται κάθε χρόνο σε δεκάδες «πόθεν έσχες» βουλευτών. Πολύ περισσότερο αφού –όπως και στην περίπτωση Κούβελου- δεν διαπιστώνεται δόλος ή προσπάθεια αθέμιτου πλουτισμού.
Και μια τελευταία επισήμανση. Ο περιβόητος αντεισαγγελέας μιλούσε για εξαγωγή 1 εκατ. €. Το 1 εκατ. δολ. του κ. Κούβελου, ποτέ δεν εξήχθησαν από την Ελλάδα γιατί απλούστατα βρισκόντουσαν πάντα στο εξωτερικό.
Έλεος παιδιά… Έλεος… Προσβάλετε τη νοημοσύνη μας…

Παρατηρητής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.