Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Η ασχήμια της πολιτικής ζωής (Καμμένος) και η θεσμική παράκρουση και παρακμή (Πολάκης) τα στηρίγματα του Τσίπρα, τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «ασχήμια της πολιτικής ζωής» τη συμπεριφορά του υπουργού Άμυνας και «θεσμική παράκρουση και παρακμή» τα όσα κάνει και λέει ο Παύλος Πολάκης.

«Είστε ο τελευταίος κ. Τσίπρα που μπορεί να κάνει υποδείξεις στη ΝΔ για την αντιπολιτευτική της στάση» είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Ο πολιτικός κυνισμός σας δεν έχει όρια. Το ύφος , το ήθος και η ασχημιά της συμπεριφοράς
Καμμένου είναι γνωστή. Μπορεί ο κ. Καμμένος να χρησιμοποιεί στρατιωτικά ελικόπτερα σα να είναι το χόμπι και το παιχνίδι του; Υπουργός Αμυνας ευνομούμενης δημοκρατικής χώρας να έχει αλλεπάλληλες συνομιλίες με ισοβίτη; Ποτε έχουν ξαναγίνει αυτά στην χώρα μας; Όποιος εμπλέκεται σε αξιόποινες υποθέσεις πρέπει να υφίσταται τις συνέπειες του νόμου. Σε μια δημοκρατία όμως κ. Τσίπρα το αποφασίζει η δικαιοσύνη. Ούτε ο Καμμένος, ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Μητσοτάκη. Σας είχε ενημερώσει για τις επικοινωνίες του» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέχεια έκανε λόγο για κυβερνητικές παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη.

«Η εξουσία σας έχει φθείρει κ. Τσίπρα. Το χειρότερο είναι ότι η εξουσία σας έχει διαφθείρει πολιτικά και έχετε αποκτήσει ανοσία σε βαθιά αντιπολιτευτικές πρακτικές. Ασκείτε πίεση στην δικαιοσύνη δημόσια και χωρίς ντροπή. Δεν ειναι πολιτικά ανεύθυνος αλλά και θεσμικά χυδαίος ο Πολάκης. Εσείς γνωρίζετε το γιατί τον καλύπτετε. Κάποιος καλοπροαίρετος θα μπορούσε να αποδώσει τις επιθέσεις του στον καύσωνα. δεν χρειάζεται να έχετε ιδιαίτερη στοιχείωση για να ξέρετε ότι δεν ξεπερνιούνται οι θεδμοί αλλά υπάρχουν για να συγκρατούν την εξουσία από τις αυθαιρεσίες» είπε χαρακτηριστικά.

 Πρωταθλητές στο να βάζετε φόρους, αλλά ουραγοί στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αυτοί είστε, είπε ακόμα ο κύριος Μητσοτάκης καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό πως έδωσε επικοινωνιακά το βάρος στις «λίστες», από τις οποίες τα κέρδη για το κράτος ήταν ελάχιστα, ενώ αντίθετα ατόνισαν οι έλεγχοι στα εμβάσματα και τα καύσιμα, με αποτέλεσμα τα έσοδα να ελαχιστοποιηθούν.

«Εμείς θα προφυλάξουμε την πατρίδα μας από τις επιθέσεις λαϊκισμού και αντιθεσμικές. Εσείς κάποια στιγμή θα λογοδοτήσετε κ. Τσίπρα» κατέληξε την παρέμβασή του για τα θεσμικά ζητήματα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη συμφωνία ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η κυβέρνηση βλέπει επιτυχίες εκεί που δεν υπάρχουν.
«Να σας θυμίσω το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης με τους κόφτες και το ασφαλιστικό - λαιμητόμο του Κατρούγκαλου. Πάμε να θυμηθούμε μαζί ποιοί ήταν οι στόχοι που εσείς ο ίδιος είχατε θέσει πέρυσι τον σεπτέμβριο για την οικονομία στην ΔΕΘ.
Στόχος λέγατε είναι να κλείσει σύντομα η δεύτερη αξιολόγηση, να μπει η Ελλάδα στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, να οριστικοποιηθούν τα μέτρα απομείωσης του χρέους και να είμαστε σε θέση να αποκλιμακώσουμε το ύψος των πλεονασμάτων από το 3,5% στο 2,5% για το 2019 και στο 2% για το 2020. Αποτυχατε σε όλα. Πραγματικότητα - Τσίπρας: 5-0» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στους στόχους του πρωθυπουργού τόνισε πως: «η δεύτερη αξιολόγηση έπρεπε να έχει κλείσει από το Φεβρουάριο του 2016 - Έκλεισε το καλοκαίρι του 2017. Ανεβήκατε στην κυβέρνηση για παροχές 12 δις ευρώ και κρατιέστε σε αυτήν με μέτρα 14 δις ευρώ. Πριν από λίγες μέρες ο κ. Χουλιαράκης είπε ότι γνωρίζατε πως δεν θα ληφθούν από τώρα αποφάσεις για το χρέος. Εσείς κ. Τσίπρα δε λέγατε ότι θα περάσετε τα μέτρα επειδή θα πάρετε το χρέος;»

Αναφερόμενος στην ποσοτική χαλάρωση ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως «την περασμένη εβδομάδα ο Draghi τερμάτισε το θέμα της ένταξης της Ελλάδας στο QE» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό που έχει το θράσος να συγκρίνει το σήμερα με το 2014.
«Η χώρα είχε πρωτογενή πλεονάσματα αλλά εμείς μειώναμε τους φόρους και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Τώρα εσείς ξεζουμίζετε τους πάντες. Το χρέος το ΔΝΤ το θεωρούσε βιώσιμο. Είχαμε έκθεση βιωσιμότητας και η χώρα είχε ισχυρό τραπεζικο σύστημα, χωρίς capital controls» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διώχνει τις επενδύσεις και τόνισε ότι αν σήμερα υπάρχει ανάπτυξη αυτό οφείλεται στις πολιτικές της ΝΔ.

«Ο κ. Τσίπρας μιλάει για ανάπτυξη ξεχνώντας ότι η πολιτική αυτή δεν μπορεί να υλοποιηθεί από ένα κόμμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ, με υπουργούς συκοφάντες. Αν υπάρχει ανάπτυξη αυτό συμβαίνει εξαιτίας όλων αυτών που ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμούσε. Στα οδικά έργα που εμείς ψηφίσαμε και εσείς καταψηφίζατε. Στην είσοδο της Cosco στο λιμάνι, στις αποκρατικοποιήσεις που αναγκαστήκατε με το στανιό να δεχθείτε. Αν η χώρα στέκεται όρθια είναι και χάρη στην στάση της αντιπολίτευσης. Χάρη στην υπέυθυνη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης» είπε χαρακτηριστικά.
Και συνεχίζοντας την επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι η ΝΔ δεν συκοφάντησε ούτε επένδυσε στην κρίση και απάντησε στις αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν ντρέπεστε λίγο; Το καλοκαίρι του 2015 πως έμεινε η χώρα στο ευρώ; Εάν η χώρα στέκεται όρθια ύστερα από τρία μαύρα χρόνια αυτό οφείλεται και στη στάση της αντιπολίτευσης».

πηγή: parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.