Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Κυριάκος: Πολιτική συνενοχή και θεσμική εκτροπή η στάση του Πρωθυπουργού- Ξέρατε κ. Τσίπρα για τις συνομιλίες Καμμένου με τον ισοβίτη;

Πηγή: skai.gr
Πολιτική συνενοχή και θεσμική εκτροπή χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής τη στάση της κυβέρνησης, και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, στις συνομιλίες του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη.

Κάνοντας λόγο για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και για βαθύτατα αντιθεσμική και αντιδημοκρατική πράξη, ο πρόεδρος της ΝΔ ρώτησε
τον πρωθυπουργό αν είχε λάβει γνώση όσων συζητήθηκαν στις αλλεπάλληλες συνομιλίες του υπουργού Άμυνας με τον ισοβίτη για το Νοοr 1.

Ο κ. Καμμένος, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, απολαμβάνει θεσμικό, πολίτικο ακαταλόγιστο με το να αναρτά χυδαιότητες και μετά να επικαλείται το παιδί του, να παραβιάζει προκλητικά τους στρατιωτικούς κανονισμούς να χρησιμοποιεί ελικόπτερα σα να είναι το παιχνίδι του και να έχει αλλεπάλληλες συνομιλίες με ισοβίτη έγκλειστο για διακίνηση ναρκωτικών.

«Πρόκειται για θεσμική εκτροπή που παραβιάζει τη διάκριση εξουσιών με κάλυψη δική σας και του κ. Κοντονή… Όποιος εμπλέκεται σε αξιόποινες υποθέσεις πρέπει να υφίσταται τις συνέπειες του νόμου και να πάει και φυλακή αν κριθεί ένοχος, αλλά αυτό το κρίνει η Δικαιοσύνη δεν το κρίνει ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Καμμένος ούτε ο Μητσοτάκης» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όσον αφορά τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη δήλωσε ότι «μπορεί να είναι γραφικές οι αναρτήσεις του, αλλά δεν είναι απλά ανεύθυνος, αλλά και θεσμικά χυδαίος. Οι επιθέσεις του στη δικαιοσύνη πολύ σοβαρή και επικίνδυνη υπόθεση δεν δικαιολογείται η πολιτική σας κάλυψη».

Οικονομία
Όσον αφορά το πεδίο της οικονομίας, ο Κυριακός Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι ως κυβέρνηση είναι «πρωταθλητές στο να βάζουν φόρους, αλλά ουραγοί στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής». Αυτοί είστε κ. Τσίπρα. κύριε Πρωθυπουργέ, αποτύχατε δυστυχώς (…) Επιλέξατε να συνδέσετε την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης με μια λύση για το χρέος. Αντί να κάνετε το αντίθετο. Και φάγατε τα μούτρα σας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Βάλατε, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, την οικονομία στο γύψο όπως πάτε να κάνετε και με την ελληνική δημοκρατία. «Οι Έλληνες δεν δουλεύουν πια για τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους, αλλά για το κράτος. Αφαιρέσατε από την τσέπη τους ένα μήνα δουλειάς» σημείωσε.

Όπως επισήμανε, οι πολίτες πιστεύουν ότι η ζωή τους έχει γίνει χειρότερη. Διότι το βιώνουν. Ούτε τα ΜΜΕ σας φταίνε ούτε η αντιπολίτευση. Η πολιτική σας φταίει

«Εμείς καλούμε τους επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα. Δεν τους διώχνουμε όπως κάνατε συστηματικά εσείς. Η πρώτη μας μέριμνα είναι να επιστρέψει η εμπιστοσύνη σε όλα τα επίπεδα. Των πολιτών προς το κράτος και τους θεσμούς. Των ξένων προς τους Έλληνες» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.