Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017

Καταρρέει το αφήγημα Τσίπρα – Δίπλα στους πολίτες ο ΜητσοτάκηςΤο αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα καταρρέει οριστικά. Η αποτυχία επίτευξης κάποιου ουσιαστικού στόχο στο Eurogroup είναι πια ορατή σε όλους. Οι πολίτες πλέον ξέρουν καλά ότι η συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους πάει για μετά το 2018 την ώρα που και η ποσοτική χαλάρωση χάθηκε οριστικά για την Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός είναι εγκλωβισμένος στις αποτυχημένες στρατηγικές του επιλογές και
απομονωμένος από την κοινωνία. Αναζητά άλλοθι για τη δική του ανεπάρκεια και τις δικές του ιδεοληψίες και συνενόχους στα εγκληματικά πολιτικά λάθη της Κυβέρνησής του και τις καθυστερήσεις που κόστισαν δις ευρώ στον ελληνικό λαό.

Αδιάψευστος μάρτυρας της πολιτικής κατάρρευσης του Αλέξη Τσίπρα και απόδειξη της απόρριψης του συνόλου των πολιτικών του επιλογών από το λαό αποτελεί η πτωτική τάση που καταγράφει στην πιο πρόσφατη δημοσκόπηση το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ υποχώρησε στο 15% - σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που διεξήχθη από 21 έως και 23 Ιουνίου – από 16,5%, όπου μετρήθηκε στην προηγούμενη δημοσκόπηση που έλαβε χώρα από 24 έως και 26 Μαΐου. Το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε άνοδο 0,5% προσεγγίζοντας το 33% από 32,% πριν από περίπου ένα μήνα.

Από την άλλη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να επενδύει στην αλήθεια. Ακολουθεί πιστά το δρόμο του ρεαλισμού με την κατάθεση συγκεκριμένων κοστολογημένων προτάσεων. Χωρίς μεγάλα λόγια, χωρίς τυμπανοκρουσίες και υποσχέσεις. Με σχέδιο, οργάνωση και ξεκάθαρη μεταρρυθμιστική ατζέντα μιλάει στους πολίτες, σε όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες με σκοπό την ευρεία αποδοχή των προτάσεων και θέσεών του. Ήδη, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει συναντήσει συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, ομάδες εργαζομένων στη φύλαξη χώρων, τη διανομή φαγητού αλλά και ένστολους.

Η εκστρατεία βάσης του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε ως τελευταίο σταθμό τη Θεσσαλία, όπου συνομίλησε με αγρότες και κτηνοτρόφους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εργασία τους αλλά και για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την ανάπτυξη της υπαίθρου, τις προτεραιότητες για τον πρωτογενή τομέα, την καινοτομία και τα ανεκμετάλλευτα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου