Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Φτάνει πια με την ανομία- Ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης από τον Μητσοτάκη-Οι διάλογοι με τον Δήμαρχο Μενιδίου

Μητσοτάκης για Μενίδι: Η παραβατική συμπεριφορά δεν μπορεί να γίνει ανεκτήΣτη συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο Αχαρνών κ. Ιωάννη Κασσαβό, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το τραγικό περιστατικό, τον θανατηφόρο τραυματισμό του 11χρονου μαθητή, επανέλαβε ότι η ασφάλεια των πολιτών της Δυτικής Αττικής και ειδικότερα του Δήμου Αχαρνών αποτελεί βασική πολιτική προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία.

            Επισήμανε ότι, ως Κυβέρνηση, θα λάβει
όλα τα αναγκαία μέτρα ενίσχυσης της αστυνόμευσης, προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη και το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή. 

            Σημείωσε ότι η έξαρση της ανομίας, που έχει επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα, με ευθύνη της Κυβέρνησης και ιδίως του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, έχει φτάσει στο απροχώρητο. 

            Είναι αδιανόητο στις μέρες μας να χάνουν τη ζωή τους μαθητές με αυτό τον τρόπο και να τρομοκρατούνται φιλήσυχοι πολίτες περιοχών που μετατρέπονται ολοένα και περισσότερο σε κέντρα παραβατικότητας και την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση να σφυρίζει αδιάφορα. 

            Παράλληλα, σημείωσε ότι η λύση στο πρόβλημα δεν είναι εύκολη. Απαιτείται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης που περιλαμβάνει παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα, στη νομοθεσία, καθώς και ενίσχυση της αστυνόμευσης στις εν λόγω περιοχές. 

            Το πρόβλημα έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και δεν μπορεί να λυθεί με ευκαιριακές επιχειρήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα. 

            Τέλος, επανάλαβε τη δέσμευσή του ότι, με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θα επανέλθουν οι φυλακές τύπου Γ΄, θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου, που οδήγησε στην αποφυλάκιση χιλιάδων κρατουμένων, θα επανασυσταθεί η Ομάδα ΔΕΛΤΑ και θα ενισχυθεί η Ομάδα ΔΙΑΣ.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Κ. Μητσοτάκης: «Λυπάμαι που συναντιόμαστε σε μία τόσο δυσάρεστη συγκυρία, μετά το τραγικό περιστατικό της προηγούμενης εβδομάδας. Αλλά αισθάνθηκα απολύτως αναγκαίο, τώρα που πέρασε το απαραίτητο χρονικό διάστημα να κάνουμε αυτήν τη σύσκεψη, ώστε να έχω μια πλήρη εικόνα για το τι πραγματικά συμβαίνει στο Δήμο και τι πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής.

Και πραγματικά εκφράζω, για άλλη μια φορά, και ως γονιός πρωτίστως και ως πολίτης και ως πολιτικός, τη βαθιά μου θλίψη για το τραγικό αυτό περιστατικό».

Γιάννης Κασσαβός: «Σας ευχαριστώ, κ. Πρόεδρε, που με καλέσατε. Τα είχαμε πει σε ανύποπτο χρόνο. Είχατε επισκεφθεί το Δήμο μου και είχαμε ανταλλάξει απόψεις. Θα πρέπει να θυμηθώ ότι, πριν έρθετε στο γραφείο μου, είχατε περάσει από το Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών. Συζητήσαμε, τότε, για διάφορα θέματα που μας απασχολούσαν. Και το μεγάλο πρόβλημα της παραβατικής συμπεριφοράς, η οποία είναι αυξημένη, με υψηλούς δείκτες παραβατικών συμπεριφορών.

Δυστυχώς, σήμερα, με αυτές τις παραβατικές συμπεριφορές να ξεχειλίζει – θα λέγαμε – το ποτήρι της οργής των συμπολιτών μου, με το να χάνεται η ζωή ενός αθώου μαθητού, στον αύλιο χώρο του σχολείου. Είναι κάτι που έχει συγκλονίσει, όχι μόνο απλά την κοινωνία των Αχαρνών, αλλά νομίζω το πανελλήνιο. Και ίσως το γεγονός έχει μαθευτεί και έξω από τα εθνικά μας σύνορα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι κάτι που μας έχει γεμίσει με θλίψη, αλλά παράλληλα έχει εξαγριώσει τους συμπολίτες μου. Θα έλεγα ότι είναι ένα καζάνι που βράζει. Χιλιάδες κόσμος συγκεντρώνεται σε διάφορες γειτονιές, προκειμένου να γίνονται πορείες διαμαρτυρίας, κάτι που με ανησυχεί πάρα πολύ. Διότι γίνονται και άλλες ενέργειες, για τις οποίες ανησυχώ. Πέρα από την ειρηνική διαμαρτυρία, την οποία τη βρίσκω απολύτως δίκαιη και το θυμό και την οργή που επικρατεί. Σήμερα, πως θα μπορούσε κάποιος γονιός να πάει το παιδί του στο σχολείο, όταν το διπλανό παιδάκι έχασε, όπως έχασε, τη ζωή του;

Κάτω από αυτό το πλαίσιο, καταλαβαίνετε ότι υπάρχει φοβερό θέμα ανασφάλειας. Και αυτή τη στιγμή, ζητούμε τη δική σας βοήθεια και των συνεργατών σας, ζητούμε τη στήριξή σας, προκειμένου να επανέλθει το αίσθημα της ασφάλειας στην περιοχή των Αχαρνών. Μια περιοχή στην οποία οι περισσότεροι από τους κατοίκους της, σήμερα, αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερο και έντονο τρόπο – θα έλεγα – τα ζητήματα της ανέχειας.

Σε αυτήν την δύσκολη περίοδο, λοιπόν, το αγαθό της ασφάλειας είναι επιβεβλημένο όσο ποτέ άλλοτε, σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, η οποία δυστυχώς δείχνει για την περιοχή μου ότι δεν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά».

Κ. Μητσοτάκης: «Θυμάμαι, Δήμαρχε, όταν είχα επισκεφθεί το Δήμο, πριν από σχεδόν ένα χρόνο, την επίσκεψή μου στο Αστυνομικό Τμήμα και την επισήμανση που είχα τότε κάνει – την επανέλαβα, μάλιστα, και σε σχετική συζήτηση στη Βουλή – ότι το Αστυνομικό Τμήμα, σε μια περιοχή με πολύ υψηλά επίπεδα εγκληματικότητας, ήταν τραγικά υποστελεχωμένο.

Έχουμε αναδείξει τα θέματα της ασφάλειας ως κεντρική πολιτική προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας. Έχουμε αναφερθεί επανειλημμένως στα προβλήματα που υπάρχουν στην Δυτική Αττική, αναφέροντας και τον Δήμο Αχαρνών ως παράδειγμα ενός Δήμου που υπάρχει μια παραβατική συμπεριφορά, που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και σίγουρα δεν δίνει στους πολίτες το δικαίωμα να αισθάνονται ασφαλείς.

Θα επιμείνουμε να αναδεικνύουμε τα ζητήματα αυτά και να καταθέτουμε και συγκεκριμένες προτάσεις. Γιατί, για εμάς, η ασφάλεια είναι βασική προϋπόθεση ελευθερίας. Η παροχή ασφάλειας είναι η πρώτη υποχρέωση της ευνομούμενης Πολιτείας απέναντι στους Έλληνες πολίτες».
  Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, οι βουλευτές Αττικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάκης Βορίδης, κυρία Γεωργία Μαρτίνου, κ. Γιώργος Βλάχος και κ. Αθανάσιος Μπούρας, καθώς και οι δύο τελευταίοι διατελέσαντες Υπουργοί Δημοσίας Τάξης επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Δένδιας και κ. Βασίλης Κικίλιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου