Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

ΝΔ: «Η Κυβέρνηση να καταργήσει άμεσα το φόρο στο κρασί»

Μια ακόμα εξαγγελία της ΝΔ υιοθέτησε η κυβέρνηση Τσίπρα, μέσα στον πανικό της κατάρρευσης της φορομπηχτικής πολιτικής της.
H Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

            «Ένα χρόνο μετά την επιβολή του άδικου και αναποτελεσματικού φόρου στο κρασί και 8 μήνες μετά την πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για την κατάργησή του, ο
Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Β. Αποστόλου, προσχώρησε σήμερα σε μία ακόμη θέση μας.

​            Υποσχέθηκε την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) στο κρασί μέσα στο έτος. Συμπτωματικά δύο εβδομάδες μετά τα νέα μέτρα κατά του αγροτικού κόσμου που επιφυλάσσει το 4ο Μνημόνιο Τσίπρα - Καμμένου.

​            Σήμερα κατάλαβε φαίνεται ο κ. Αποστόλου και η φοροεπιδρομική Kυβέρνησή του ότι ο Ε.Φ.Κ. στο κρασί ήταν ένα τραγικό λάθος, καθώς δεν απέδωσε τα αναμενόμενα έσοδα, ανέκοψε την πορεία του κλάδου και πρόσθεσε σημαντική γραφειοκρατία, ειδικά για τους μικρούς οινοπαραγωγούς.

​            Καλούμε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να καταργήσει αμέσως αυτόν τον απαράδεκτο φόρο, που η ίδια επέβαλε  πριν επιβεβαιωθεί για πολλοστή φορά, ότι κάθε υπόσχεσή τους πρέπει να συνοδεύεται από τη φράση "καλά κρασιά"».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου