Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Η ΝΔ για την ημέρα της Ευρώπης

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, για την Ημέρα της Ευρώπης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τιμώντας σήμερα την Ημέρα της Ευρώπης, θυμόμαστε τα όσα θαυμαστά έχουν επιτευχθεί από τη
δημιουργία της Ένωσης μέχρι σήμερα.

Επιτεύγματα για την ειρήνη, την αλληλεγγύη, τη Δημοκρατία, την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, την ασφάλεια, την ισότητα, την πρόοδο!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέπνευσε την εμπιστοσύνη των πολιτών της, και αντιπροσώπευσε την ελπίδα για μια καλύτερη κοινωνία για όλους.

Όμως, η Ημέρα της Ευρώπης είναι και ημέρα περισυλλογής για το ποιο θα πρέπει να είναι το μέλλον της Ευρώπης.

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι, τουλάχιστον εν μέρει, σε υπαρξιακή κρίση.

Η κλίμακα και η πολυπλοκότητα των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε είναι τεράστια. Η ανεργία, η μετανάστευση, οι κοινωνικές ανισότητες, οι εξωτερικές προκλήσεις, ο χαμηλός βαθμός συγκλίσεων μεταξύ των κρατών - μελών, πυροδοτούν το λαϊκισμό και τον ευρωσκεπτικισμό.

Όμως, η Ευρώπη δεν πρέπει να διολισθήσει σε εποχές συγκρούσεων, αλλά να διασφαλίσει ότι θα επιτευχθούν οι μεγάλοι στόχοι που οδήγησαν στη δημιουργία της: ένα κοινό δημοκρατικό μέλλον ασφάλειας, ευημερίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αυτή είναι σήμερα η μεγάλη πρόκληση.

Μια πρόσκληση περισσότερης και όχι λιγότερης Ευρώπης.

Η Ευρώπη μπορεί να τα καταφέρει, διότι οι λαοί της διαθέτουν τους πόρους να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της εποχής: την πλούσια και βαθιά ηθική και πνευματική κληρονομιά της Ευρώπης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.