Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

7 + 1 μεγάλες αλήθειες από τη συζήτηση του 4ου Μνημονίου στη Βουλή - Πού κέρδισε ο Μητσοτάκης- Συντριπτική η ήττα Τσίπρα

Η συζήτηση της Πέμπτης στη Βουλή αποκάλυψε την παντελώς αδύναμη θέση στην οποία έχει βρεθεί η Κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Τσίπρας.
Σε μια ομιλία που διήρκεσε περισσότερο από 1 ώρα, ο κ. Τσίπρας δεν μπόρεσε ούτε μία φορά να ψελλίσει το παραμικρό για τα μέτρα του Τετάρτου Μνημονίου. Ενός Μνημονίου για το οποίο την αποκλειστική ευθύνη φέρει ο ίδιος και ο κ. Καμμένος.
Στη Βουλή, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε όλους τους βασικούς στρατηγικούς του στόχους.
Συγκεκριμένα:
  1. Όλοι οι Έλληνες πιστεύουν πλέον ότι αυτό που ψήφισαν οι 153 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι το Τέταρτο Μνημόνιο. Περιλαμβάνει πολύ σκληρά μέτρα, τα οποία θίγουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Ιδιαίτερα, μάλιστα, τη μεσαία τάξη και τους πιο αδύναμους πολίτες.
  2. Ακυρώθηκε πλήρως το κεντρικό επιχείρημα του κ. Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει τη χώρα από την κρίση και από τα Μνημόνια. Η Ελλάδα το 2019, 2020 και 2021 θα είναι στο Τέταρτο Μνημόνιο του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου.
  3. Έγινε ξεκάθαρο ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν αντίμετρα. Και αυτό διότι για να υπάρξουν αντίμετρα απαιτείται να επιτευχθούν πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία στην πραγματικότητα είναι ανέφικτα ή – ακόμη χειρότερα – για να υλοποιηθούν  θα έχει διαλυθεί πλήρως η κοινωνία και η οικονομία.
  4. Κατέρρευσαν πλήρως οι ισχυρισμοί ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ περί καταστροφολογίας. Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε στον κ. Τσίπρα την αμείλικτη πραγματικότητα που βιώνει ο ελληνικός λαός. Ανέλυσε με λεπτομέρεια συγκεκριμένα αδιαμφισβήτητα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι μόνο η Ελλάδα είναι σε ύφεση, σε αντίθεση με το σύνολο των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών.
  5. Αποδείχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας ταυτίζονται με τις βασικές αιτίες και τα προβλήματα που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση. Ανέκαθεν ο κ. Τσίπρας ταυτιζόταν με τις λογικές που αυξάνουν δυσανάλογα τις δαπάνες του Κράτους. Ήταν πάντοτε υποστηρικτής αντίθετος στις μεταρρυθμίσεις.
  6. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βγήκε απολύτως ενισχυμένος από την συζήτηση στη Βουλή όπως και από όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η επιλογή του να βγει μπροστά με αλλεπάλληλες εμφανίσεις στα ΜΜΕ, αλλά και περιοδείες και επαφές με κοινωνικές ομάδες, για να εξηγήσει στους πολίτες το περιεχόμενο των σκληρών μέτρων του Τετάρτου Μνημονίου δικαιώθηκε 100%. Μέσα στη Βουλή, η υπεροχή του έναντι του κ. Τσίπρα ήταν ολοκληρωτική. Οι αποστομωτικές απαντήσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη δευτερολογία του αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.
  7. Η ψήφιση του Τετάρτου Μνημονίου από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διαλύει πλήρως τους δεσμούς της κυβερνητικής πλειοψηφίας με μια σειρά από κοινωνικές ομάδες που στήριξαν στις εκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ. Τέτοιες ομάδες είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι πλήττονται βαρύτατα από τα μέτρα, οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και η νέα γενιά.
  8. Το περιβόητο success  story που επιχειρεί να περάσει στην κοινωνία η Κυβέρνηση δεν έχει καμία μα καμία απήχηση. Δεν υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μετατραπεί σε μεταρρυθμιστική δύναμη. Ο κ. Μητσοτάκης το είπε πολύ καθαρά στον κ. Τσίπρα: «Μόνο στα παραμύθια ο βάτραχος γίνεται πρίγκιπας». Ενδεικτικά της κατάστασης είναι τα πρόσωπα υπουργών της Κυβέρνησης. Όπως του κ. Σπίρτζη, που με πόνο ψυχής και με δάκρυα στα μάτια υπογράφει την πώληση του Ο.Σ.Ε. και μετά αναζητεί πώς θα δημιουργήσει έναν δημόσιο Ο.Σ.Ε. Όπως η περίπτωση του κ. Σκουρλέτη, που τη μία εναντιώνεται στην πώληση της Δ.Ε.Η., την άλλη καταγγέλλει συμφέροντα και την Πέμπτη το βράδυ ψήφισε την πώληση ποσοστού της. Όπως ο κ. Τσιρώνης, που ομολόγησε ότι είναι αντίθετος με την επένδυση στο Ελληνικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου