Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσκαλεί την πρώην πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ στην Αθήνα -Αλλά κατηγορείται για διαφθορά

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσκαλεί την πρώην πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ στην Αθήνα -Αλλά κατηγορείται για διαφθορά


Πηγή: iefimerida.gr
Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να απέστειλε επιστολή στην πρώην πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ, με την οποία την προσκαλεί να επισκεφθεί την Αθήνα στις 8 Μαϊου για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 
Στην επιστολή, την οποία παρουσιάζει το iefimerida, και φέρεται να υπογράφει ο Γραμματέας του
ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας στις 12 Απριλίου, αναφέρεται ότι «το κόμμα μας ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ελληνικός λαός παρακολουθεί με θαυμασμό και σεβασμό τον μακρύ αγώνα των λαών της Λατινικής Αμερικής και επίσης του λαού της Αργεντινής για κοινωνική δικαιοσύνη και λαϊκή κυριαρχία ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και τον ιμπεριαλισμό».
Την επιστολή δημοσιοποίησε η ίδια η Κριστίνα Κίρσνερ στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter αναφέροντας: «Πρόσκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα».
Εκδήλωση στις 8 Μαϊου στην Αθήνα
Στην επιστολή αναφέρεται πως κατά την επίσκεψη της Κίρσνερ στην Αθήνα θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Επιπλέον διοργανώνεται μια εκδήλωση στην Αθήνα με θέμα «Διεθνής αγώνας για την Δημοκρατία και την Δικαιοσύνη», στην οποία θα συμμετέχει η Κριστίνα Κίρσνερ.
Η πρώην πρόεδρος της Αργεντινής τον ερχόμενο Μάιο αναμένεται να πραγματοποιήσει περιοδεία σε χώρες της Ευρώπης και αναμένεται να εντάξει στο πρόγραμμα της και μια επίσκεψη στην Ελλάδα, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν δικαστικές πηγές της Αργεντινής στο iefimerida, λόγω των εκκρεμοτήτων που έχει αυτή τη στιγμή η Κίρσνερ με τη Δικαιοσύνη στην Αργεντινή δεν μπορεί να θεωρείται απολύτως βέβαιο ότι η πρώην πρόεδρος θα μπορέσει να βγει από την χώρα για να ταξιδέψει στην Ευρώπη.
Βαριές κατηγορίες εναντίον της Κίρσνερ
Η πρώην πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ κατηγορείται για σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς στη χώρα της. Ο Αργεντινός δικαστής Κλαούντιο Μπονάδιο πριν από λίγες μέρες ξεκίνησε νέα δικαστική έρευνα για υπόθεση που σχετίζεται με χρηματισμό εκατομμυρίων και πιθανό ξέπλυμα μαύρου χρήματος την περίοδο που κυβερνούσε. Είναι η δεύτερη έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για την Κίρσνερ τους τελευταίους μήνες. Μάλιστα πρώην συνεργάτες της έχουν ήδη προφυλακιστεί. Η δικαστική έρευνα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη. Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης βρίσκονται και τα δυο παιδιά της για εμπλοκή στις ίδιες υποθέσεις. Η ίδια πάντως, αποδίδει τις διώξεις εναντίον της σε πολιτικές σκοπιμότητες, τη στιγμή μάλιστα που το περονιστικό κόμμα ακόμη δεν έχει αποφασίσει αν εκείνη θα ηγηθεί του κινήματος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές το φθινόπωρο του 2017.
Η Κριστίνα Κίρσνερ, κατηγορείται επίσης από στελέχη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα πως έλαβε παράνομα χρηματοδότηση από το καθεστώς του Ούγο Τσάβες. Η έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να στοιχειοθετούν αυτή την κατηγορία. Ο σύζυγος της, Νέστωρ Κίρσνερ, ο οποίος απεβίωσε το 2010, είχε αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας μετά από την περίφημη χρεοκοπία στις αρχές του 2000 και κατάφερε να οδηγήσει τη χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης. Ωστόσο, η διακυβέρνηση της συζύγου του Κριστίνα, συνοδεύτηκε από οικονομική ύφεση και σοβαρές καταγγελίες για διαφθορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.