Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Κακλαμάνης: Δεν θα δώσουμε σωσίβιο στον Τσίπρα - Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αντέξει κάτω από τη λαϊκή οργή μέχρι το 2019



Τέλος σε κάθε σενάριο συναίνεσης στην κυβέρνηση Τσίπρα βάζει ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης με συνέντευξή του στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.
 Δεύτερο «σωσίβιο» προκειμένου ο κ Τσίπρας να περάσει αντιλαϊκά μέτρα και να ανοίξει την πόρτα στο 4ο Μνημόνιο δεν πρέπει να υπάρξει, τονίζει.
 Ακόμα θεωρεί ότι τα μέτρα και τα αντίμετρα θα έρθουν
σε ένα άρθρο στη Βουλή για να πιέσει ο πρωθυπουργός τους βουλευτές του.
Οσο για την απάντηση της Ν.Δ είναι προφανής: «Όχι», όπως λέει.
 Ωστόσο θα επιθυμούσε τη σύγκληση της ΚΟ πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία για να επικυρώσει την απόφαση του προέδρου.
Αν και ο ίδιος ήταν μεταξύ αυτών που είχαν ενδοιασμούς για το «ναι» της ΝΔ, στο 3ο Μνημόνιο το καλοκαίρι του 2015, αναγνωρίζει ότι η απόφαση της μεγάλης πλειοψηφίας ήταν πιο σωστή και επισημαίνει ότι η όποια αναφορά στο σήμερα δεν έχει καμία αξία και κυρίως κανένα όφελος για το κόμμα.
Για τις εκλογές λέει ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται κάτω από τη λαϊκή οργή να αντέξει μέχρι το 2019.
Αφήνει επίσης εσωκομματικές αιχμές για τον πολιτικό χειρισμό της συμφωνίας Ceta που περιλαμβάνει τη φέτα. «Η συμφωνία συνολικά για την Ελλάδα έχει συν και πλην. Η επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος όμως ήταν άστα να πάνε» τονίζει.
Ακόμα θεωρεί ότι τα δημοκρατικά κόμματα γίνονται μεγάλα με εγγραφές και όχι με διαγραφές, ενώ είναι υπέρ της αμφίπλευρης διεύρυνσης. «Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Οι μεγάλες διαρροές της Ν.Δ έγιναν προς τα δεξιά», επισημαίνει.
Για τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά λέει ότι είναι η ζωντανή ιστορία μας και απόλυτα χρήσιμοι και οι δύο για ξεχωριστούς λόγους.
Για το κόμμα Τσιτουρίδη - Τσιαρτσιώνη θεωρεί ότι η λαϊκή βάση της παράταξης δεν επιβράβευσε τέτοιου είδους προσπάθειες.
Σε ό,τι αφορά το πρώην σημιτικό μπλοκ και όχι μόνο επικαλείται και πάλι τη λαϊκή βάση της ΝΔ, θυμάται πολύ καλά «ποιοι καθύβρισαν και συνεχίζουν να το κάνουν την παράταξή μας», τονίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.