Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη χωρίς παραίτηση- Ζήτησε να αναλάβει Εφέτης Ανακριτής την δικαστική έρευνα για τις ποινικές ευθύνες στελεχών της κυβέρνησης


Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη χωρίς παραίτηση

Την πρόθεσή του να κάνει τα πάντα για να αποδοθούν οι ευθύνες για την πυρκαγιά και να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την εθνική τραγωδία στο Μάτι. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον «κυνικό και καταστροφικό», ενώ ζήτησε να αναλάβει
την έρευνα για τη φωτιά ένας έμπειρος εφέτης εισαγγελέας.
Ακόμη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για μια ανείπωτη τραγωδία χωρίς ωστόσο αυτό να αποτελεί άλλοθι για την καταστροφική διαχείριση της κρίσης από την πλευρά της κυβέρνησης.
Σ' αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε πως αδυνατεί να αντιληφθεί τι σημαίνει πολιτική ευθύνη χωρίς παραίτηση, αλλιώς , όπως ανέφερε, αυτό «εξυπηρετεί μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες, όπως το σόου του πρωθυπουργού το βράδυ της μαύρης Δευτέρας».
Ο πρόεδρος της ΝΔ προσωποποίησε μάλιστα τις ευθύνες τονίζοντας: «Πώς συνεχίζουν κάποιοι άνθρωποι να συνεχίζουν να ασκούν τα καθήκοντά τους. Τόσκας, Σκουρλετης, Δούρου, ο αρχηγός της Πολιτικής Προστασίας, ο αρχηγός της Πυροσβεστικης». 
«Ποιος Έλληνας έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς να αντιμετωπίσουν άλλη μία φυσική καταστροφή;», πρόσθεσε.
Σχετικά με την ύπαρξη σχεδίου συγκάλυψης από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Κυρ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «οι καταγγελίες του δημάρχου Ραφήνας είναι σοβαρές και πρέπει να ερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη». Μάλιστα, ζήτησε από τον πρόεδρο και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να αναθέσει την υπόθεση σε εφέτη.
Σε ερώτηση σχετικά με τα αυθαίρετα της περιοχής, ο Κυρ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Έχω αναφερθεί στο πρόβλημα της αυθαίρετης δόμησης και έχω επισημάνει την ανάγκη να υπάρξουν κατεδαφίσεις».
Τόνισε ότι «πρέπει να υπάρξουν κατεδαφίσεις αυθαιρέτων» υπενθυμίζοντας ότι «σε μια εποχή που δεν μας απασχολούσε το θέμα έχω πει σκληρά πράγματα ειδικά για εκείνα τα αυθαίρετα που δεν μπορούν από κανένα παράθυρο να νομιμοποιηθούν γιατί βρίσκονται σε ρέματα, αιγιαλούς και δάση». 
Και συνέχισε «Υπάρχει νόμος που ψηφίστηκε που έθετε πλαίσιο», τονίζοντας πως αυτοί που ασκούν τώρα κριτική και δηλώνουν ότι δεν έχουν ευθύνες, είναι οι ίδιοι που «τακτοποίησαν αυθαίρετα και πέρασαν ευνοϊκές ρυθμίσεις». 
«Ο κ. Τσίπρας κάποτε ήταν νέος και ανεύθυνος. Σήμερα είναι κυνικός και καταστροφικός», πρόσθεσε.
Αναφέρθηκε μάλιστα στον Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος ως πρόεδρος του ΤΕΕ πριν λίγα χρόνια έδινε οδηγίες για νομιμοποίηση αυθαιρέτων και μάλιστα ως παράδειγμα δόθηκε ένα αυθαίρετο στο Μάτι.
Ακόμη, ο πρόεδρος της ΝΔ ευχαρίστησε όσους βοήθησαν να μην θρηνήσουμε περισσότερα θύματα αλλά και τους εθελοντές που βοήθησαν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την πατρίδα μας.
Τέλος, αναφέρθηκε σε μια νέα λογική δασοπυρόσβεσης και σε ένα άμεσα συγκροτημένο σχέδιο, ενώ τόνισε τη σημασία του να τοποθετηθούν οι πιο κατάλληλοι άνθρωποι σε κρίσιμες θέσεις.  Όπως ανέφερε, «ξέρουμε τι χρειάζεται, πώς πρέπει να αναδιαρθρώσουμε την πολιτική προστασία και για ποιες περιοχές κατά προτεραιότητα. Έχω τη μέθοδο και το σχέδιο. Με έμφαση στην πρόληψη, την ενημέρωση και με ασκήσεις προστασίας για όλους τους πολίτες».

Πηγή: liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.