Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Τελικά η ολιγόωρη στάση Τσίπρα στο Παρίσι διήρκεσε πάνω από 24 ώρες

Το σχέδιο πτήσης του κυβερνητικού αεροσκάφους που μετέφερε τον πρωθυπουργό από την Αθήνα στη Λισσαβώνα και από εκεί στο Παρίσι τον περασμένο Ιανουάριο έδωσε το υπουργείο Αμυνας.
Η συνολική διάρκεια πτήσης του κυβερνητικού αεροσκάφους ήταν  9,6 ώρες και το κόστος του ταξιδιού έφτασε  στα 25,462, 94 ευρώ. Ωστόσο όπως επισημαίνει και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης δεν γίνεται καμία αναφορά στη
λίστα επιβατών. Το ΥΠΕΘΑ πάντως διευκρινίζει πως κάτι τέτοιο δεν είναι στην αρμοδιότητά του.
«Η ολιγόωρη στάση του Π/Θ στο Παρίσι ήταν τελικά πάνω από 24 ώρες και η λίστα επιβατών δεν εδόθη....μάλιστα...» σχολιάζει στο twitter o Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος και με ερώτησή του ανέδειξε το θέμα προκαλώντας κόντρα μεταξύ ΝΔ και Μαξίμου. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός μετέβη στο Παρίσι, όπου είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της LOREAL και εκπροσώπους της επενδυτικής Τράπεζας Rothschild, χωρίς να έχει ανακοινωθεί.
Η απάντηση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας
  • Το κυβερνητικό αεροσκάφος αναχώρησε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου από την Ελευσίνα στις 15:40 και προσγειώθηκε μετά από πτήση 4,2 ωρών στη Λισσαβώνα.
  • Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου το αεροσκάφος αναχώρησε από την Πορτογαλία στις 15:10 και μετά από 2,4 ώρες προσγειώθηκε στο Παρίσι.
  • Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου το αεροσκάφος αναχώρησε από τη Γαλλία με ώρα απογείωσης 18:20 και προσγειώθηκε στην Ελευσίνα με διάρκεια πτήσης 3 ώρες.
  • Η συνολική διάρκεια πτήσης του κυβερνητικού αεροσκάφους ήταν  9,6 ώρες.
  • Το συνολικό κόστος πτήσης του κυβερνητικού αεροσκάφους  για το δερομολόγιο Ελευσίνα- Λισσαβώνα, Λισσαβώνα- Παρίσι και Παρίσι- Ελευσίνα, ανέρχεται σε 25,462, 94 ευρώ και αφορά σε καύσιμα, σίτιση, κόστος σχεδίασης ταξιδιού και στα έξοδα της αποζημίωσης, μετακίνησης του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας.
Στην απάντησή του ο κ. Καμμένος αναφέρει ότι τα υπόλοιπα που θέτει στο ερώτησή του ο Αδωνις Γεωργιάδης εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων του ΥΠΕΘΑ.
Επισημαίνει επίσης, ότι «η παρούσα κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα κυβερνητικά μέσα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και όχι όπως κατά το παρελθόν, οπότε τα συγκεκριμένα αεροσκάφη είχαν χρησιμοποιηθεί για μετακινήσεις υπουργών  για διακοπές σε νησιά ή συγγενικών προσώπων πρωθυπουργών σε χώρες της αραβικής χερσονήσου για ραντεβού με επιχειρηματίες αμφιβόλου αξιοπιστίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου