Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Τι κρύβεται πίσω από την χωρίς λόγο κριτική του κ. Ταυρή;


η εικόνα προφίλ του Ταυρής ΦίλιπποςΟ Φίλιππος Ταυρής είναι ένα στέλεχος της ΝΔ το οποίο έχει προσφέρει πολλά σε άλλες εποχές στο συνδικαλιστικό χώρο από τον οποίο προέρχεται.
Το γεγονός όμως αυτό, δηλαδή η συνδικαλιστική του προέλευση, του έχει προσδώσει και έναν τρόπο σκέψης ο οποίος έχει μείνει κι αυτός σε άλλη εποχή, καθώς χρησιμοποιείται με τρόπο τέτοιο που στόχο έχει την εξαγωγή των συμπερασμάτων που επιδιώκει.
Διαβάζουμε λοιπόν σε ανάρτηση του κ. Ταυρή στο facebook τα εξής:


"Οδηγεί σε στρατηγικό αδιέξοδο η ταυτόχρονη απαίτηση προς την κυβέρνηση για κλείσιμο της αξιολόγησης και παραίτησης για προσφυγή σε εκλογές. Όταν καταγγελεις την κυβέρνηση για ανικανότητα και κρυφή ατζέντα δεν μπορεί να την προτρέπεις να προχωρήσει σε συμφωνία την οποία εκ προοιμίου και λόγω αρνητικού περιεχομένου δηλώνεις πως δεν θα υπερψηφίσεις. Το να ζητάς αμέσως μετά εκλογές αφού δηλαδή πρώτα θα έχει γίνει μια κακή για τον λαό συμφωνία, δεν εμπεριέχει στοιχεία πολιτικής ορθότητας.
Είθε για τέτοια ζητήματα να συγκαλουνταν και να αποφάσιζαν τα εκλεγμένα όργανα της ΝΔ.
Εδω και πολυ καιρό το αίτημα ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ "να φύγει άμεσα η χειρότερη μεταπολεμική κυβέρνηση", μηπως μπερδέψαμε τις γραμμές και χάσαμε τον στόχο;".

Αυτά βέβαια γράφονται από τον κ. Ταυρή όταν συνεδριάζει το άτυπο όργανο των Τομεαρχών, υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη και ανακοινώνεται ότι θα συνεδριάζει κάθε 15 ημέρες.
Γράφονται επίσης, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ εδώ και 15 ημέρες σε κάθε τόνο ξεκαθαρίζουν ότι το αίτημα για εκλογές είναι πάγιο και δεν έχει σχέση με την αξιολόγηση. Θυμίζουν δε ότι το αίτημα των εκλογών έχει τεθεί εδώ και ένα χρόνο. Και επισημαίνουν ότι αν οι εκλογές είχαν γίνει, ποτέ δεν θα φθάναμε στην ανάγκη λήψης μέτρων ίσου με το 2% του ΑΕΠ.

Εύλογα λοιπόν κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί γιατί ο κ. Ταυρής γράφει αυτά που γράφει. Δεν τα γνωρίζει; Ή μήπως δεν θέλει να τα γνωρίζει για να μπορεί να εξάγει τα συμπεράσματα που θέλει;

Η απάντηση θα πρέπει να δοθεί από τον ίδιο.

Εμείς το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν ότι η νοοτροπία τους δεν συνάδει με τη νοοτροπία της νέας ηγεσίας της ΝΔ και έχουν αρχίσει τη γρίνια. Μια γρίνια όμως που κάνει κακό σε εκείνον που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν. Το λαό. Έναν λαό στον οποίο οφείλουμε να λέμε την πλήρη αλήθεια γιατί με τις λογικές του παρελθόντος τον φέραμε στη σημερινή κατάσταση.

Πολλά, εκ των ιστορικών στελεχών της ΝΔ, διακατέχονται από αυτήν τη νοοτροπία της πλήρους αλήθειας, που αποτελούσε νοοτροπία, αντίληψη και τρόπο ζωής του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή. Γιατί δεν αρκεί να μοστράρουμε στα προφιλ μας μια φωτογραφία του και να δηλώνουμε Καραμανλικοί. Ο καραμανλισμός είναι τρόπος ζωής και τρόπος πολιτικής έκφρασης. Πιστεύει κανείς ότι ο Καραμανλής θα έλεγε τίποτα διαφορετικό από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την απεργία της ΣΤΑΣΥ;

Την αλήθεια θέλει λοιπόν ο λαός. Γιατί εδώ που φτάσαμε μόνο η αλήθεια ωφελεί τη χώρα. Και η αλήθεια μέσα από νοοτροπίες του παρελθόντος δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Υ.Γ.: Δεν αναφερόμαστε καθόλου στο ενδεχόμενο ότι όλη αυτή η κριτική που ασκείται στον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει ως βάση της την περιθωριοποίηση κάποιων παλαιών στελεχών, γιατί στη ΝΔ δεν υπήρχε ποτέ η νοοτροπία της κομματικής μονιμότητας. Άλλωστε οι παλιοί πρέπει να κάνουν μόνοι τους στην άκρη και να δίνουν χώρο στους νέους. Η παρουσία τους δε, να είναι περισσότερο συμβολική, όπως ακριβώς κάνουν στελέχη του 'Συνδέσμου '74", τα οποία συμβάλλουν με κάθε τρόπο στον αγώνα της ΝΔ για να προετοιμαστεί ώστε να γίνει αυρίο μια σωστή και αποτελεσματική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.