Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Λιαργκόβας: Πάμε για παράταση του 3ου μνημονίου

Το αυτονόητο, ότι «όσο καθυστερούμε, στο κλείσιμο της αξιολόγησης, τόσο πιο πολύ κερδίζουν έδαφος οι δανειστές, όχι εμείς», επισήμανε ο συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας και εκτίμησε ότι αν δεν κλείσει η συμφωνία Μάιο-Ιούνιο, είναι σχεδόν αδύνατο να βγούμε στις αγορές το 2018.
Ο κ. Λιαργκόβας, μιλώντας στον Real FM 97,8, δεν
απέκλεισε το ενδεχόμενο, σε περίπτωση που καθυστερήσει η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, να ακολουθήσει μία παράταση του υφιστάμενου μνημονίου για περίοδο 2 ετών.
«Θα μπορούσε να γίνει μία παράταση του υπάρχοντος μνημονίου για 1-2 χρόνια έτσι ώστε να έχει ενεργό συμμετοχή και το ΔΝΤ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιαργκόβας.
Και σημείωσε: «Αυτό σε περίπτωση που καθυστερήσουν τα πράγματα πέραν του Μαΐου, τότε προφανώς δεν θα μπορέσει να μπει στο πρόγραμμα το ΔΝΤ και προφανώς δεν θα μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές. Αρα εκεί τι θα κάνουμε, γιατί θα χρειαστούμε να καλύψουμε τις χρηματοδοτικές ανάγκες. Σε αυτή την περίπτωση πιθανότατα να παραταθεί και να είναι ένα νέο μνημόνιο που μπορούμε να το πούμε όπως θέλετε. Τρία plus».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου