Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Τι λένε στη ΝΔ για το ΠΑΣΟΚ και τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά

Πηγή: newpost.gr
Επικοινωνιακό μπαράζ για την ενημέρωση της κοινής γνώμης σχετικά με τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup, αλλά και περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη σχεδιάζουν για την εβδομάδα που έρχεται, στη ΝΔ. Στόχος, όπως σημείωνε στο newpost.gr στενός συνεργάτης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι να μάθουν όλοι οι
πολίτες τον αντίκτυπο που θα έχει στη ζωή τους και μάλιστα για τα πολλά επόμενα χρόνια, η πολιτική Τσίπρα- Καμμένου, αλλά και ο κίνδυνος χρεοκοπίας που υπάρχει από την καθυστέρηση στην αξιολόγηση.

Βασικό στοιχείο της γαλάζιας στρατηγικής θα είναι η ασφυκτική πίεση προς την κυβέρνηση προκειμένου να αλλάξει στάση και είτε να εγκαταλείψει την πολιτική της αβεβαιότητας που δημιουργεί πρόβλημα στην οικονομία, είτε να προσφύγει σε εκλογές.
Όπως τόνιζαν μάλιστα, αυτή τη στιγμή, με βάση και τα στοιχεία που καταγράφονται στις μετρήσεις της κοινής γνώμης, υπάρχει τεράστια δυσαρμονία μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνίας, που ζητά πολιτική αλλαγή στη χώρα.

Στην οδό Πειραιώς πάντως, έχουν το βλέμμα στραμμένο και προς τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς, με γαλάζια στελέχη να τονίζουν (αναφερόμενοι προφανώς στο ΠΑΣΟΚ και στις δηλώσεις Γεννηματά και Φίλη), πως κατανοούν τις προσπάθειες των κομμάτων να δημιουργήσουν αναχώματα στη ΝΔ, λόγω της μεγάλης εισροής ψηφοφόρων στην αξιωματική αντιπολίτευση και από το χώρο της κεντροαριστεράς. Ωστόσο, διευκρίνιζαν, αυτό δεν αλλάζει σε τίποτα την πολιτική που εκφράζει δημόσια ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης.

Ότι δηλαδή, όπως λένε, η ΝΔ ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, είτε βγει αυτοδύναμη είτε όχι, θα απευθυνθεί προς το σύνολο των κομμάτων που υποστηρίζουν την ευρωπαϊκή πολιτική της χώρας και θα επιδιώξει το σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης δυνατής αποδοχής. Μάλιστα από το γαλάζιο επιτελείο σχολίαζαν στo newpost.gr, ότι «το ισχυρό αντί-ΣΥΡΙΖΑ κλίμα που διαμορφώνεται στην κοινωνία και θα εκφραστεί στις εκλογές, είναι αυτό, που εν τέλει θα καθορίσει τις επιλογές του καθενός».

Παράλληλα, εκτιμούν, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όταν γίνουν οι εκλογές, θα αποδοκιμαστεί πολιτικά και με εμφατικό τρόπο, οπότε κανείς δεν θα τολμήσει να βυθίσει τη χώρα σε ακυβερνησία για χάρη του. Και όπως σημείωνε χαρακτηριστικά στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, «αν ο κόσμος θέλει να διώξει τον ΣΥΡΙΖΑ από την πόρτα, κανένας δεν θα τολμήσει να τον βάλει από το παράθυρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.