Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Κυριάκος σε Τσίπρα: Σύντομα θα σας απολύσει ο ελληνικός λαός

Πηγή: parapolitika.gr

Κεραυνούς εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό για τη διαπραγμάτευση και τη στάση της κυβέρνησης αναφορικά με το ΔΝΤ. Παράλληλα στάθηκε και στο θέμα του ΔΟΛ το οποίο μονοπώλησε τη
συζήτηση ζητώντας απαντήσεις για το αν υπήρξε συνάντηση Ψυχάρη-Μουλόπουλου-Παππά.


«Εξεπλάγην από το ύφος που υιοθετήσατε όταν επιλέξατε να μιλήσατε για επικαιρότητα. Φοβάμαι ότι για άλλη μια φορά η ομιλία σας χαρακτηρίζεται από θράσος και ψεύδος.» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε «Θέλει θράσος εσείς να εγκαλείτε τη Ν.Δ ότι υποτάσσεται στους ξένους όταν εσείς βάλατε την υπογραφή σας να πάει η δημόσια περιουσία στους ξένους για 100 χρόνια. 86 δις ευρώ μας κόστισε η ιστορία σας. Κάναμε κι εμείς μονομερείς. Όμως ορθώς και μελετημένα.
εμείς πείσαμε ότι η μείωση φορολογικών συντελεστών μπορεί να οδηγήσει σε φορολογική συμμόρφωση. Εσείς κάνατε μονομερείς ενέργειες και μετά στέλνατε επιστολές μετάνοιας.»

Ο πρόεδρος της ΝΔ διάβασε απόσπασμα απο επιστολή Τσακαλώτου πως το επίδομα δεν θα έχει συνέχεια και είπε: «Για ποια 13 η σύνταξη μιλάτε; Και σήμερα ψεύδεστε”.
Έχετε στείλει άλλη επιστολή στο ΔΝΤ με την οποία να ακυρώνετε αυτή την επιστολή; Όχι. Εσείς οι ίδιοι έχετε ζητήσει τη συμμετοχή του ΔΝΤ, δεν έχετε αλλάξει θέση και σταματήστε να κοροϊδεύετε τους Έλληνες πολίτες.»

ΔΝΤ

«Γιατί λέγατε στους πολίτες ότι θα κλείσει η αξιολόγηση τους προηγούμενους μήνες; Που εστιάζατε την προηγούμενη αισιοδοξία σας; Παίζετε ένα θέατρο. Προσπαθείτε να διαφυλάξετε κάποιο πολιτικό κεφάλαιο μέσα από τεχνητές συγκρούσεις που βα΄ζουν σε κίνδυνο τη χώρα. Κάθε φορά η κατάληξη είναι ίδια. Την πρώτη φορά πληρώσαμε Βαρουφάκη με βαρύ Μνημόνιο. Τη δεύτερη φορά με την αξιολόγηση προέκυψε ο κόφτης. Μας προέκυψε ξαφνικά τον Απρίλιο του περασμένου έτους. Ήταν το τίμημα της καθυστέρησης. Δεν έχετε κανένα σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.»


Για ΔΟΛ

Εσείς δεν κάνατε μυστικές συναντήσεις με τον κ. Ψυχάρη παρέα με μια γάτα; Αν κάτι χάλασε στη μοιρασιά αυτό είναι δικό σας πρόβλημα. Ο κ. Μουλόπουλος ως τι εμφανίζεται; Τι ρόλο έχει να παιξει; Μήπως ο ίδιος εκπροσωπεί κάποια μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια; Έχει περιουσία να σώσει.
Υπήρξε συνάντηση μυστική Μουλόπουλου-Παππά-Ψυχάρη; Για απαντήστε. Επειδή από μυστικές συναντήσεις έχουμε μάθει μπόλικες, καλό είναι να ξεκαθαρίσετε ποιο είναι το πλαίσιο της κυβερνητικής ανάμιξης στη διάσωση ενός ιστορικού συγκροτήματος. Αν είναι πάλι να φορτώσουμε τα χρέη των επιχειρήσεων στις πλάτες των φορολογουμένων αυτά να τα ξεχάσετε. Αισθάνθηκα συναισθηματικό σκίρτημα όταν μιλήσατε με τρεμάμενη φωνή για τους εργαζόμενους στον ΔΟΛ. Όταν κλείνατε τα κανάλια με το μαύρο τους εργαζόμενους δεν τους σκεφτήκατε.

Για τις απολύσεις στο Δημόσιο

Επαναφέρατε ψέμα ότι η Ν.Δ θα κάνει απολύσεις στο δημόσιο. Δρομολογείτε όργιο παράνομων μονιμοποιήσεων στο Δημόσιο. Υπάρχουν ευθύνες και θα αποδοθούν. Μην αγνοείτε αποφάσεις του Αρείου Πάγου. Να μην παρεμβαίνετε στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Ρητά απαγορεύει το Σύνταγμα μονιμοποιήσεις συμβασιούχων. Απολύσεις δεν θα κάνει η Ν.Δ αλλά θα γίνει μλία απόλυση. Η δική σας από τον εντολοδόχο ελληνικό λαό.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.