Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Οικονόμου: Αποδείχθηκε ότι στο υπουργείο Υγείας κάνει κουμάντο ο Πολάκης- Να τον χαίρεται ο κ. Τσίπρας

Αιφνιδιαστική και χωρίς κάλυψη από Μέσα ήταν η επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε χθες με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ανέφερε στο parapolitika.gr ο τομεάρχης Υγείας, Βασίλης Οικονόμου.

«Στόχος μας ήταν να βρεθούμε ακριβώς εκεί που χτυπά η καρδιά της υγείας, γι’ αυτό και πήγαμε στο
μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας» λέει ο κος Οικονόμου σχετικά με την επίσκεψη τους το βράδυ της Δευτέρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε με ασθενείς, συγγενείς, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό σύστημα υγείας. Μάλιστα όπως αναφέρει στα parapolitika.gr ο κος Οικονόμου δεν υπήρξε καμία απολύτως αναφορά στα πολιτικά.

«Οι άνθρωποι που συναντήσαμε στο νοσοκομείο ήταν ευγενικοί και μάλιστα έδειξαν πως τους άρεσε η ξαφνική αυτή επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Φυσικά ούτε από τη δική μας μεριά, ούτε από τη δική τους έγινε οποιαδήποτε αναφορά στα πολιτικά, άλλωστε είχαν την αγωνία και τον πόνο τους δεν ήταν αυτή ώρα... Ήταν μια επίσκεψη ανθρώπινη και ουσίας», δήλωσε ο κος Οικονόμου.

Φυσικά αυτή ήταν ακόμη μια ευκαιρία ώστε η Νέα Δημοκρατία θα δει τις ελλείψεις και τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο κος Οικονόμου «προτεραιότητά μας είναι η πρωτοβάθμια υγεία. Αν υπήρχε αυτό το σύστημα ο κόσμος προσέλευσης θα ήταν τουλάχιστον 40% λιγότεροι και κατά συνέπεια μικρότερο το κόστος των νοσοκομείων, μικρότερος ο χρόνος αναμονής, λιγότερη η ταλαιπωρία των ασθενών, ακόμη καλύτερη η νοσηλεία τους και φυσικά μικρότερη η κούραση των γιατρών και του προσωπικού των νοσοκομείων για τους οποίους ο χαρακτηρισμό «ήρωες» είναι λίγος», ανέφερε ο τομεάρχης Υγείας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Μάλιστα σχετικά με το σχόλιο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, για τη χθεσινοβραδινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βασίλη Οικονόμου, ο τελευταίος ανέφερε στα parapolitika.gr: «Κάποιοι ήθελαν να μας πείσουν πως υπουργός είναι ο μειλίχιος και χαμηλών τόνων, Ανδρέας Ξανθός. Όμως ο κος Πολάκης βρίζοντας και σχολιάζοντας με τον χειρότερο τρόπο αυτή την επίσκεψη ξεκαθάρισε ποιος κάνει… κουμάντο.

Μια ουσιαστική επίσκεψη – που μάλιστα δεν συνηθίζεται – στην καρδιά των προβλημάτων, αντί να την αξιοποιήσουν παίρνοντας διδάγματα υπέρ τους και βγάζοντας τα συμπεράσματα που πρέπει, την καθυβρίζει».
«Να τον χαίρεται ο κος Τσίπρας», είπε κλείνοντας ο κος Οικονόμου

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/vas-ikonomou-sto-ipourgio-koumanto-kani-polakis-ochi-xanthos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.