Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

"Το καινούργιο στο πολιτικό σύστημα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης"

Πηγή: liberal.gr-Του Απόστολου Χονδρόπουλου

Με τον χρόνο να κυλά αντίστροφα για τη συμπλήρωση, την ερχόμενη εβδομάδα, ενός έτους από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ηγεσία της ΝΔ κάνει τον δικό της, καθόλα θετικό απολογισμό αυτής της περιόδου, οριοθετεί τους στόχους για τo επόμενο διάστημα
και προετοιμάζει τα μηνύματα που θα επιδιώξει να στείλει στην ελληνική κοινωνία.

Ο ένας χρόνος από τη νίκη στις εσωκομματικές εκλογές της 10ης Ιανουαρίου 2016 θα αποτελεί την αφορμή για μίνι καμπάνια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία θα εξελιχθεί μεταξύ άλλων και στα social media. Βασικός στόχος να προβάλει όχι μόνο τα νέα δεδομένα που δημιούργησε στο πολιτικό σκηνικό η εκλογή Μητσοτάκη και η ταχεία επιστροφή της ΝΔ σε πρωταγωνιστικό ρόλο, με ισχυρές πλέον, όπως εκτιμούν στην Πειραιώς, τις βάσεις για πολιτική κυριαρχία τα επόμενα χρόνια, αλλά και το καινούργιο που αντιπροσωπεύει σε επίπεδο νοοτροπίας και πολιτικής πρακτικής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Το καινούργιο στο πολιτικό σύστημα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης", επισημαίνουν χαρακτηριστικά συνεργάτες του, προϊδεάζοντας για μια βασική στόχευση του επικοινωνιακού μηνύματος που θα επιδιώξει να στείλει η Πειραιώς. "Είναι το καινούργιο γιατί έχει καινούργια νοοτροπία, δεν λαϊκίζει, δεν παροχολογεί και γιατί διαθέτει τον μοντέρνο τρόπο σκέψης που χρειάζεται η χώρα", υπογραμμίζουν.

Η νέα νοοτροπία που επισημαίνουν ότι έχει ο Πρόεδρος της ΝΔ αντιπαραβάλλεται από τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο "παλιό" που θεωρούν αποδεδειγμένα πλέον εκπροσωπεί, παρά το νεαρό της ηλικίας, ο Αλέξης Τσίπρας ως "γνήσιος εκφραστής του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού".
Με επαρκή πλέον δείγματα γραφής από την διετή πρωθυπουργική θητεία, αλλά και την παρουσία του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, "μπορούμε να κρίνουμε τα έργα του", λένε στην Πειραιώς. "Είναι πιο παλιός από το παλιό", προσθέτουν, υπενθυμίζοντας τη φράση του ίδιου του Κ. Μητσοτάκη και του καταλογiζουν ότι έχει υιοθετήσει όλες τις παθογένειες του παρελθόντος και αντιπροσωπεύει το "κεφάλαιο του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού" που είναι αποφασισμένος να κλείσει οριστικά για τη χώρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η επέτειος της εσωκομματικής νίκης του κ. Μητσοτάκη θα γίνει αφορμή για να επικοινωνηθούν όσα η ηγεσία της ΝΔ πιστεύει ότι διαφοροποιούν τον δικό της πολιτικό λόγο και μπορούν να αποτελέσουν ισχυρές βάσεις για να μπει η χώρα σε διαφορετική πορεία. Αλλά και για να αλλάξει το κλίμα κοινωνικής απογοήτευσης που έχει δημιουργηθεί λόγω της πολυετούς κρίσης, ιδιαίτερα μετά το πισωγύρισμα των δύο τελευταίων χρόνων: Και αυτά έχουν να κάνουν με την τήρηση της δέσμευσης ότι η ΝΔ, που και η ίδια αλλάζει και ανανεώνεται διαρκώς, δεν θα λαϊκίσει, δεν θα υποσχεθεί ως αξιωματική αντιπολίτευση τίποτα που να μην είναι απολύτως βέβαιη ότι θα μπορέσει να υλοποιήσει ως κυβέρνηση και ότι θα λέει πάντοτε την αλήθεια, ακόμη και όταν δεν θα είναι ευχάριστη, οικοδομώντας πάνω σε αυτήν μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες.

Το μήνυμα που και με αυτή την ευκαιρία θα σταλεί από την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πως η χώρα δεν χρειάζεται μόνο πολιτική αλλαγή το ταχύτερο, αλλά και μία συνολική αλλαγή συνειδήσεων, φιλοσοφίας και αντιλήψεων για την οργάνωση της οικονομίας, του κράτους, αλλά και για τις δυνατότητες και όσα μπορεί να πετύχει με μία μεγάλη κοινωνική συστράτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.