Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Ο Μητσοτάκης στην Ελευσίνα μέσα από 59 φωτογραφίες: «Οι πολιτικοί πρέπει να δουλεύουν σκληρά και να λένε την αλήθεια»- "Οι διαχωριστικές γραμμές σήμερα είναι μεταξύ λαϊκισμού και αλήθειας"



Μητσοτάκης: «Οι πολιτικοί πρέπει να δουλεύουν σκληρά και να λένε την αλήθεια»


«Σήμερα δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δεξιάς, κέντρου και αριστεράς, αλλά διαχωριστικές γραμμές μεταξύ αλήθειας και αποτελεσματικότητας και λαϊκισμού και ψέματος.

Οι πολιτικοί πρέπει να δουλεύουν σκληρά και να λένε την αλήθεια. Εμείς αυτό κάνουμε και θα
συνεχίσουμε να κάνουμε», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στους φορείς της Ελευσίνας, στο δημαρχείο της πόλης.



Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στην περιοχή, επισκέφθηκε το παλαιό Ελαιουργείο, όπου παρουσιάζεται η βιομηχανική ιστορία της πόλης, ενώ συναντήθηκε με τους λιμενεργάτες, επισημαίνοντας πως «το λιμάνι έχει προοπτικές ουσιαστικές, αναπτυξιακές».

Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο από όπου υπογράμμισε ότι «η Ελευσίνα μπορεί να αξιοποιήσει περισσότερο τον αρχαιολογικό πλούτο και τα σχέδια για επέκταση του μουσείου με τη δημιουργία ενός νέου».

Σχετικά με την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ελευσίνα, από τη ΝΔ εκδόθηκε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:



Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.), την έκθεση «Βιομηχανική Ελευσίνα. Άνθρωποι και εργοστάσια», καθώς και τον αρχαιολογικό χώρο της πόλης, ενώ συναντήθηκε με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπροσώπους φορέων και πολίτες.

Μετά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο της Ελευσίνας, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Κ. Μητσοτάκης: «Είχα τη χαρά να επισκεφθώ, σήμερα, την Ελευσίνα και να συνομιλήσω με το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, για τα μεγάλα προβλήματα, αλλά και τις σημαντικές ευκαιρίες, που παρουσιάζει αυτή η πόλη.

Η Ελευσίνα είναι μία πόλη η οποία χτυπήθηκε σημαντικά από την αποβιομηχάνιση. Είναι, ταυτόχρονα, όμως, μία πόλη με σημαντικές αναπτυξιακές ευκαιρίες, ως προς την εκμετάλλευση του παραγωγικού δυναμικού της, αλλά, βέβαια, και ως προς την ανάδειξη της εξαιρετικά πλούσιας πολιτιστικής της κληρονομιάς.

Στο πλαίσιο του συγκροτημένου σχεδίου που η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζει για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, περιοχές όπως η Ελευσίνα, θα βρεθούν στο επίκεντρο των αναπτυξιακών μας δράσεων. Διότι, μόνο με την προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων και την εκμετάλλευση του αναξιοποίητου εργατικού δυναμικού της περιοχής, μπορούμε να προσβλέπουμε, όχι μόνο σε ανάπτυξη, αλλά και σε σημαντική αποκλιμάκωση της ανεργίας.

Δημοσιογράφος: «Κύριε Πρόεδρε, πως σχολιάζετε την χθεσινή ομιλία του κ. Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ;»

Κ. Μητσοτάκης: «Κοιτάξτε. Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται εγκλωβισμένος στα αδιέξοδα, τα οποία ο ίδιος δημιούργησε. Καταφεύγει σε μία τεχνητή πόλωση, σε ένα ψεύτικο διχασμό, καθώς και σε μία ακραία ρητορική, η οποία δεν νομίζω ότι ταιριάζει στο επίπεδο του πολιτικού διαλόγου το οποίο περιμένουν οι πολίτες.

Δεν έχω καμία διάθεση να τον ακολουθήσω στον ολισθηρό κατήφορο τον οποίο έχει διαλέξει.

Χρέος μου και χρέος της Νέας Δημοκρατίας είναι να ενώσουμε τους Έλληνες και να προτάξουμε ένα συνολικό σχέδιο εξόδου από την κρίση».

Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, με μεθοδικότητα, με συνέπεια και με προσήλωση στον τελικό στόχο». 
 




Το πρωί επισκέφθηκε τη βιομηχανική περιοχή της Ελευσίνας και ενημερώθηκε, για περισσότερο από μία ώρα, για την ιστορία της πόλης. Στη συνέχεια κάθισε σε καφέ της παραλίας και συνομίλησε με τους κατοίκους που βρέθηκαν, οι οποίοι του μίλησαν για τους προβληματισμούς τους αλλά και τις δυνατότητες ανάπτυξης που έχει η Ελευσίνα.


View as galleryView as list

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.