Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Τι έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής για την απλή αναλογική



Μιας και ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται μεθαύριο, ημέρα αποκατάστασης της δημοκρατίας να κάνει τη… φιγούρα του δημοσιοποιώντας τις προτάσεις του για τη συνταγματική αναθεώρηση, πρέπει να του θυμίσουμε, μερικά λόγια εκείνου που αποκατέστησε τη δημοκρατία στην Ελλάδα.

Έλεγε λοιπόν ο κ. Καραμανλής για την… μεγάλη αγαπημένη του κ. Τσίπρα, την απλή αναλογική:

«Το σύστημα της απλής αναλογικής είναι δικαιότερο. Ενθαρρύνει όμως τη δημιουργία πολλών μικρών κομμάτων, οδηγεί στην αστάθεια, εκθέτει τη δημοκρατία στον κίνδυνο της αποσύνθεσης».

Είναι λογικό λοιπόν ένας άνθρωπος σαν τον κ. Τσίπρα που έχει
κάνει πιστεύω του τη ρήση «μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση», να μη τον ενδιαφέρει ούτε η αστάθεια, ούτε το γεγονός ότι με το σύστημα που υποστηρίζει η δημοκρατία εκτίθεται στον κίνδυνο της αποσύνθεσης. Και αυτό είναι εύλογο, γιατί μέχρι σήμερα στη ζωή του ήταν πρώτα ο εαυτός του και το κόμμα και μετά  η χώρα. Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι ακόμα και αυτό που διαφημίζει ως υπαναχώρηση από τα πιστεύω του, δήθεν για το καλό της χώρας, μετά από 17 ώρες σκληρής διαπραγμάτευσης, το έκανε επειδή συνειδητοποίησε το μέγεθος των ποινικών ευθυνών που θα είχε ο ίδιος αν προχωρούσε στην υλοποίηση όσων ο ίδιος πίστευε ότι έπρεπε να πράξει και τα οποία φέρεται να είχε σχεδιάσει με τον κ. Βαρουφάκη και τους ομοίους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.