Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ για τις τηλεοπτικές άδειες, με στόχο να βγεί από το περιθώριο

'Ολοι οι... πικραμένοι της πολιτικής και "απόβλητοι" του συστήματος, με στόχο και όνειρο μια θέση σε μια οικουμενική βάζουν "πλάτη" στην κυβερνητική πολική και στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να πειορίσει την πολυφωνία στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Τλευταίο παράδειγμα, μετά τον Βύρωνα Πολύδωρα,  ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ο οποίος μη βρίσκοντας αλλού "βήμα" βγήκε στον κομματικό ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ, στο "Κόκκινο"  υποστηρίζοντας πως είναι λανθασμένη η στάση της αντιπολίτευσης, καθώς στην Ελλάδα μπορούν να υπάρχουν μόνο 2,5 τηλεοπτικές άδειες.

"Συμμετείχα σε ομάδα που είχε συνεργαστεί και με το Πανεπιστήμιο Αθηνών για τη μελέτη του ραδιοτηλεοπτικού πεδίου στη χώρα. Με συγκεκριμένα κριτήρια βιωσιμότητας είδαμε ότι δεν μπορούν να υπάρξουν πάνω από 2,5 πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικοί σταθμοί. Από τις 2,5 άδειες και πάνω χάνεται η οικονομική βιωσιμότητα και μιλάμε για ζημιογόνες τηλεοπτικές επιχειρήσεις", εξήγησε ο πρώην υπουργός.
"Το ερώτημα είναι όταν λοιπόν όταν ξεπερνούμε τον αριθμό αυτό… Εγώ δεν ξέρω πολλούς επιχειρηματίες που να θέλουν να βάλουν τα χρήματα τους για να έχουν μια ζημιογόνα επιχείρηση εκτός αν υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα, τα οποία έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι μπορεί να μπαίνω μέσα ως επιχειρηματίας έχοντας ένα τηλεοπτικό κανάλι, αλλά το κάνω γιατί στην πίσω πλευρά του μυαλού μου έχω ότι θα πιέσω την πολιτική εξουσία για να πάρω άλλες δουλειές και να βγάλω περισσότερα χρήματα  με άλλους τρόπους.
Υπ' αυτή λοιπόν την έννοια μπορεί μια οικονομική μελέτη του Πανεπιστημίου να είναι και λίγο αυστηρή, από την άλλη πλευρά… δεν είναι 2,5 οι άδειες; Να είναι 3, να είναι 4; Παραπάνω δεν μπορεί να είναι", πρόσθεσε.
"Καταλαβαίνω ότι πολλοί μπορούν να μιλήσουν για την ανεργία αν κλείσουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Αλλά ενδεχομένως δεν είναι απαραίτητο να κλειστούν. Μπορεί να υπάρξουν συνεργασίες, συγχωνεύεις, να επιδιώξουμε ούτως η άλλως να διατηρηθούν οι θέσεις των εργαζομένων", ενώ έκανε λόγο για καθεστώς ημιπαρανομίας στο τηλεοπτικό τοπίο μετά την απορρύθμιση του 1989.
"Από την άλλη, δεν είναι δυνατόν να μη μπει και μια τάξη σε ένα άναρχο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο το οποίο λειτουργούσε με καθεστώς ημιπαρανομίας ή αν θέλετε ημινομιμότητας από το ’89 και κανείς δεν έβαζε τάξη είτε από φόβο πολιτικού κόστους είτε γιατί πιστεύανε τότε οι πολιτικοί ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν τα ΜΜΕ. Με αποτέλεσμα ότι όπως είδαμε τα τελευταία χρόνια έγινε ακριβώς το αντίθετο. Τα ΜΜΕ εκμεταλλεύτηκαν την πολιτική εξουσία και τελικά από 4η εξουσία έγιναν 1η", κατέληξε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.
'Ολα αυτά που υποστηρίζει ο κ. Σηπιωτόπουλος ίσως είναι σωστά για την εποχή του, όπου ούτε ψηφιακό σήμα υπήρχε αλλά και οι μισθοί των δημοσιογράφων είχαν ξεφύγει και ήταν μισθοί... Χόλιγουντ.
Υπό τις σημερινές συνθήκες τα πράγματα έχουν αλλάξει και αυτό βέβαια δεν το λαμβάνει υπ' όψιν του γιατί στόχος του είναι άλλος: Μια θέση σε μια Οικουμενική Κυβέρνηση.

rigillis18.blogspot/ XΨΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.