Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Οι φόβοι του κ. Θεοδωράκη για την πορεία του Ποταμιού- Ανησυχεί ότι το σούπερ μάρκετ (ΝΔ) θα "καταπιεί" το ντελικατέσεν (Ποτάμι)

Η δήλωση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, ότι «Το Ποτάμι είναι ντελικατέσεν, η ΝΔ "σούπερ μάρκετ μεταρρυθμίσεων», ουσιαστικά απεικονίζει τις αλλαγές που μπορεί να επιφέρει στο πολιτικό μας σύστημα η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ.
Όπως θα διαβάσετε παρακάτω, ο κ. Θεοδωράκης η διάσταση που θέλησε να δώσει στην πορεία της δήλωσής του ο επικεφαλής του Ποταμιού, κινείται στη
λογική "ζηλέψατε και μας ακολουθείτε στις μεταρρυθμίσεις", αλλά η ουσία είναι άλλη.
Η ουσία είναι, όπως άλλωστε έχουν αποδείξει οι νόμοι της αγοράς στους οποίους και ο κ. Μητσοτάκης αλλά και ο κ. Θεοδωράκης πιστεύουν, ότι όταν ανοίξει ένα σούπερ μάρκετ δίπλα σε ντελικατέσεν και πουλάνε και οι δύο τα ίδια προϊόντα, τότε νομοτελειακά το ντελικατέσεν κλείνει σε λίγο χρόνικό διάστημα, γιατί δεν μπορεί να αντέξει τον ανταγωνισμό.
Και αυτό είναι εκείνο που φοβάται ο κ. Θεοδωράκης. Ότι το σούπερ μάρκετ τώρα που θα εκσυγχρονιστεί, με νέο αρχηγό και φρέσκιες αντιλήψεις, θα καταπιεί το ντελικατέσεν...
Για την ιστορία, παραθέτουμε τις δηλώσεις Θεοδωράκη
«Εμείς είμαστε ένα ντελικατέσεν, ένα παλαιό παντοπωλείο μεταρρυθμίσεων. Μιλώντας για μεταρρυθμίσεις, ο κύριος Μητσοτάκης ανοίγει ένα σούπερ μάρκετ πολύ κοντά μας, φωτίζοντας τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και αυτό μας ευνοεί», απάντησε ο κ. Θεοδωράκης όταν ρωτήθηκε αν φοβάται τυχόν απορρόφηση στελεχών του Ποταμιού από τη ΝΔ μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη θέση του προέδρου.
«Το θέμα είναι να κατορθώσει ο κύριος Μητσοτάκης να περάσει τις απόψεις του στα μεγάλα συντηρητικά βαρίδια του κόμματός του», τόνισε και συνέχισε: «Αν το κάνει, θα είμαστε σύμμαχοι, γιατί όπως έχουμε πει ακόμα και με το διάβολο θα συνεργαστούμε για να αλλάξουμε τη χώρα».
Εξάλλου, όπως τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ήταν ομόφωνη η στάση των στελεχών του κόμματος «να μην πάμε με τα γερασμένα σχήματα, είμαστε κάτι φρέσκο και πρέπει να επιμείνει το Ποτάμι αυτή τη στιγμή πιο πολύ μεταρρυθμιστικά».
rigillis18.blogspot/ ΧΨΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.