Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Κυριάκος:Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις ζημιές που προκάλεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στο τραπεζικό σύστημα

Τη σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής της Βουλής η οποία θα διερευνήσει αν υπάρχουν ευθύνες για την τεράστια ζημιά που προκάλεσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο Ελληνικό τραπεζικό σύστημα και το Δημόσιο με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αφήνει ανοιχτή ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με άρθρο του σήμερα στην «Καθημερινή».
Ο κ. Μητσοτάκης στο άρθρο του με τίτλο «Για ποιον χτυπά η
καμπάνα;» κάνει επιπλέον ειδική αναφορά στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος με άρθρο του τον Απρίλιο του 2013 στο Protagon και με τίτλο «Να Αφελληνιστούν», είχε προβλέψει την πορεία που τελικά ακολούθησε το εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριζε τότε ότι «όσοι από εμάς θέλουμε την Ελλάδα να ορθοποδεί εντός της Ευρωζώνης δεν μπορούμε παρά να υποστηρίξουμε ότι οι τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα πρέπει να γίνουν πραγματικά ευρωπαϊκές. Με άλλα λόγια, να αφελληνιστούν άμεσα!»
Δηλαδή αυτό που στην ουσία έγινε καθώς με την ανακεφαλαιοποίηση περιορίζεται σημαντικά και το ποσοστό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στον τραπεζικό τομέα σε μόλις 26,5%, ενώ το υπόλοιπο 73,5% ελέγχουν πλέον κυρίως ξένοι ιδιώτες επενδυτές, αλλά και ορισμένα «επιθετικά» hedge funds, τα οποία μέχρι πρότινος κατήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει στο άρθρο του ο κ. Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.