Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

25.11.2015 | 21:04 Η δυσαρέσκεια του Καραμανλή για τον Μεϊμαράκη, η «ιδιοκτησία της ΝΔ» και η περίπτωση πρωθυπουργίας

Πηγή: Παραπολιτικά-Του Σταύρου Παπαντωνίου
H λέξη προβληματισμός ίσως είναι ήπια για να περιγράψει τα όσα εκφράζει τις τελευταίες ώρες ο Κώστας Καραμανλής στους συνομιλητές του για την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος του. Ο πρώην πρωθυπουργός είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος ακόμα και με τον Βαγγέλη Μειμαράκη, ο οποίος από την περασμένη
Κυριακή μέχρι σήμερα, φαίνεται να έχει απασφαλίσει και να βγάζει «κάτω από το χαλί» τα όσα κρατούσε σε όλη την διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου. Η συμπεριφορά του Βαγγέλη Μειμαράκη, να βάλει κατά πάντων και να γκρεμίσει το ενωτικό προφίλ που έχτιζε δύο μήνες τώρα και αποτελούσε κατά κοινή ομολογία το ατού της υποψηφιότητας του, έχει ενοχλήσει τον Καραμανλή, που όλοι γνωρίζουν πως θεωρούσε ιδανικότερη όλων την υποψηφιότητα του.

Δεν τον ενημέρωσε ο Μειμαράκης

Σύμφωνα με πληροφορίες τoυ parapolitika.gr ο κ. Μειμαράκης προχώρησε στην παραίτηση του από την προεδρία του κόμματος χωρίς πρώτα να έχει μιλήσει με τον Κώστα Καραμανλή. Φυσικά δεν ήταν υποχρεωμένος να κάνει κάτι τέτοιο θεσμικά, αλλά αυτό «επέβαλε ο κώδικας δεοντολογίας» λένε όσοι γνωρίζουν από τέτοιες διαδικασίες. Η ξαφνική παραίτηση του Βαγγέλη Μειμαράκη, αναδεικνύει ωστόσο ένα ακόμα θέμα, που προβληματίζει τον Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Μειμαράκης αποδεικνύεται στην πράξη παραπάνω παρορμητικός, από όσο επιτρέπει μια τέτοια θέση και μία τέτοια πρωτοφανής κρίση που πλήττει την Νέα Δημοκρατία. Αυτό σύμφωνα με συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού, δείχνει και την μεγάλη ένδεια της Νέας Δημοκρατίας, αφού και οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι έχουν παρουσιαστεί κατώτεροι του αναμενομένου, μετά το φιάσκο της  περασμένης Κυριακής. Αυτό πρακτικά τι σημαίνει θα ρωτήσει κάποιος;
«Από την πλευρά του Καραμανλή δεν υπάρχει απόσυρση της στήριξης στον Βαγγέλη Μειμαράκη, αλλά έντονος προβληματισμός» αναφέρει καλά ενημερωμένη πηγή.
«Η ΝΔ δεν είναι στο Ε9 μου»
Όσον αφορά τα περί ιδιοκτησίας της ΝΔ, ο Κώστας Καραμανλής, απαντά με χιούμορ στα συγκεκριμένα σχόλια και κλείνει την συζήτηση εν τη γεννέσει της: «Δεν δηλώνω την ΝΔ στο Ε9 μου, όποτε προφανώς δεν είναι στην ιδιοκτησία μου». Στα σενάρια δε, που αναπτύσσονται και θέλουν τo κόμμα που ίδρυσε ο θείος του να έχει ολοκληρώσει τον βιολογικό του κύκλο, ο πρώην πρωθυπουργός προτιμά την απόλυτη σιωπή.

«Να προχωρήσει μόνος του ο Τσίπρας»

Ο Καραμανλής όπως συνηθίζει εντάσσει τα όσα συμβαίνουν στην κεντροδεξιά μέσα στο «μεγάλο κάδρο» που είναι η χώρα και το συνεχόμενο φλερτ με τον πάτο του βαρελιού. Θεωρεί πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταναλώσει πολύ σύντομα μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο, κάτι που μπορεί να φέρει την χώρα εμπρός σε αδιέξοδο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πιστεύει πως η ΝΔ , ειδικά στην κακή κατάσταση που βρίσκεται θα πρέπει να μπει σε μία κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, σωτηρίας ή όπως αλλιώς ονομαστεί.  Η θέση του πρώην πρωθυπουργού έχει σκληρύνει πολύ σε αυτό το κομμάτι και θεωρεί πως έχει έρθει πλέον η ώρα η αριστερά να αντιληφθεί τις συνέπειες των λόγων της που δεν έγιναν ποτέ πράξη.

Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας

Το σενάριο που θέλει να σχηματίζεται κάποια στιγμή κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, υπό την πίεση και του ξένου παράγοντα, δεν το θεωρεί απίθανο ανάλογα βέβαια και τις εξελίξεις, όχι όμως με τον ίδιο πρωθυπουργό. Αυτό που είπε ουσιαστικά η Μαριέτα Γιαννάκου, πως ο Κώστας Καραμανλής δεν επιθυμεί την εμπλοκή του, είναι κάτι απόλυτα αληθές που επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία και όπως λένε οι υποστηρικτές του «ο Πρόεδρος έδειξε ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα οφίτσια  όταν απέρριψε την Προεδρία της Δημοκρατίας». Αν ωστόσο η χώρα οδηγηθεί αργά ή γρήγορα σε μια κυβέρνηση τέτοιου συνασπισμού, θεωρεί πως πρέπει ο πρωθυπουργός της χώρας να δεσμεύσει από πριν τα πολιτικά κόμματα, ότι η Ελλάδα θα μπει για ένα διάστημα σε μία εσωτερική περίοδο νηνεμίας, ώστε να βγει η χώρα από το αδιέξοδο όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.