Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Με τρακτέρ κατά της κυβέρνησης οι αγρότες στην παρέλαση στον Πύργο

Παραθέτουμε την είδηση από το site, iliaoikonomia.gr:
"Διαμαρτυρία με τρακτέρ και συνθήματα πραγματοποίησαν αγρότες κατά την ολοκλήρωση της παρέλασης στον Πύργο.
Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τα νέα φορολογικά μέτρα που θα πλήξουν τον κλάδο τους.
Δεν υπήρξαν εντάσεις και έπειτα απο λίγη ώρα οι αγρότες σταμάτησαν την διαμαρτυρία τους".
Μπράβο στους αγρότες που διαδήλωσαν ειρηνικά και ανέδειξαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Πρέπει όμως να καταλάβουν το εξής: άλλο η διαδήλωση και άλλο η εκδήλωση που γίνεται σε μια εθνική επέτειο για τιμηθούν, κυρίως, όλοι εκείνοι που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε σήμερα μείς ελεύθεροι.

Ας έλθουν οι αγρότες της Ηλείας στη Βουλή και ας μπουν στον περίβολο του κτηρίου για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους. Επιτρέψτε μου να μη χρησιμοποιήσω τη λέξη δίκαιη ως προσδιορισμό για την αγανάκτηση επειδή αν τον Γενάρη ξεγελάσθηκαν, τον Σεπτέμβρη ήξεραν ότι είχαν ξεγαλασθεί και γνώριζαν καλά τι ψήφιζαν. Συνεπώς αγανακτισμένοι μπορεί να είναι αλλά δίκαια αγανακτισμένοι όχι, επειδή στις 20 Σεπτεμβρίου ήξεραν τι ψήφιζαν.
Εκείνο που επίσης πρέπει κάποια στιγμόλοι να καταλάβουν- και όχι μόνο οι αγρότες της Ηλείας- είναι ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε τη μέρα μνήμης των νεκρών για να κάνουμε διαδήλωση για τα οικονομικά μας συμφέροντα, όσο δίκαια κι αν είναι.
Μνημόσυνο είναι η 28η Οκτωβρίου και η 25η Μαρτίου. Φαντάζονται οι διαδηλωτές με τα τρακτέρ στο μνημόσυνο του πατέρα ή του παππού τους να πήγαινε κάποιος με τρακτέρ μπροστά στην εκκλησία και να φώναζε κατά της φορολογίας που του επιβάλει ένα άδικό κράτος και μια κακή κυβέρνηση που ο ίδιος ο διαμαρτυρόμενος ψήφισε μόλις πριν από ένα μήνα;
Σεβασμός στους νεκρούς λοιπόν.... Τουλάχιστον αυτό ας το τηρήσουμε, αν θέλουμε να λεγόμαστε Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.