Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Η πορεία προς την εκλογή ηγεσίας στη ΝΔ και το «αγκάθι» Σαμαρά στα σχέδια Μεϊμαράκη



Το ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι αντίθετος με την εκλογή αρχηγού στη ΝΔ από «τους περαστικούς», όπως έγινε το 2009 είναι ευρέως γνωστό. Άλλωστε δεν το είχε κρύψει ούτε τότε ούτε τώρα και το δήλωσε δημοσίως στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Η θέση αυτή όμως είναι ένα σημείο τριβής με τον προκάτοχό του Αντώνη Σαμαρά, ο
οποίος σε επαφές που έχει με βουλευτές που ελέγχει, τα λεγόμενα «σαμαράκια της ΝΔ», διακηρύσσει ότι «περιχαρακώνοντας τη ΝΔ στην κομματική της βάση δεν πρόκειται να αποδώσει το άνοιγμα στη λεγόμενη κεντροδεξιά». Και προσθέτει πως «αν ο Μεϊμαράκης εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ από κομματικό σώμα και όχι από ευρεία λαϊκή βάση όπως εγώ δεν πρόκειται να σταθεί ως πρόεδρος ενός κόμματος που θέλει να έχει απήχηση και σε άλλους χώρους εκτός από τον δεξιό»

Βέβαια η τοποθέτηση αυτή μόνο για γέλια είναι αφού ανησυχεί για το άνοιγμα στην κεντροδεξιά εκείνος που οδήγησε τη ΝΔ στην πιο δεξιά πορεία και παρέκκλιση από την ιδρυτική της διακήρυξη που είχε ποτέ.

Όλα αυτά βέβαια δείχνουν ότι ο κ. Μεϊμαράκης θα έχει μακρύ και δύσκολο αγώνα μπροστά του σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των εσωκομματικών διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην εκλογή αρχηγού, καθώς ο κ. Σαμαράς φαίνεται να μην έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια για επάνοδό του στην ηγεσία της ΝΔ και, αν αυτό δεν του προκύψει, τότε –όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές- όλα είναι ανοικτά, ακόμα και το νέο κόμμα.
Rigillis18.blogspot/ΧΨΑ

8 σχόλια:

  1. Ε βέβαια η κομματική καμαρίλα θα εκλέγει τον πρόεδρο. Θα ψηφίζουν τα κομματόσκυλα ποιόν πρόεδρο θα πάρει την κυβέρνηση για να χωθούν μετά στο δημόσιο, το κόμμα θα λέει πάλι αντιμεταρρυθμιστικές μπούρδες περί μεσαίου χώρου μπας και τα βρει με τις συντεχνίες και πάρει την εξουσία και η χώρα θα καταστρέφεται! Απλά τα κομματόσκυλα που μιλάνε για μεσαίο χώρο και κλειστές διαδικασίες δε θέλουν μεταρρυθμίσεις γιατί αν η ΝΔ έχει πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και πρόεδρο από την αγορά θα εκλέξει και θα πρέπει να αναζητήσει νέα άφθαρτα στελέχη από τον ιδιωτικό τομέα να το εκφράσουν. Γι' αυτό κλειστές διαδικασίες εκλογής, μεσαίος χώρος και άστη χώρα να καταστρέφεται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβάστε την ψήφο του κόσμου άχρηστοι.Φυσικό είναι αφού δεν μπορείτε να μιλήσετε.Ούτε ιδεολογία έχετε αφού το μόνο που ξέρετε να λέτε είναι μεσαίος χώρος αγνώστων λοιπόν στοιχείων.Τα "σαμαράκια" βγαίνουν στα πάνελ και συγκρούονται με τους πολιτικούς τους αντιπάλους.Εσείς είστε μουγγοί γιατί δεν έχετε να πείτε τίποτα.Μόνο για γεύματα σε ταβέρνες κάνετε και διασυνδέσεις.Πολιτικός λόγος μηδέν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιός εγγυάται ότι θα ψηφίσουν μόνο νεοδημοκράτες, στις εσωκομματικές; Έκανε κάτι ο Γιώργος ο Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ για δικούς του λόγους κι η ΝΔ θα το μιμείται συνέχεια; Είδαμε που φτάσαμε με αυτές τις ενέργειες.
    Όσο για τα "σαμαράκια" στήριξαν πρώτα το ΠΑΣΟΚ και τώρα το ΣΥΡΙΖΑ. Ας πάνε ξανά στην ΠΟΛ.ΑΝ. άμα θέλουν. Έφτασαν την παράταξη στα χαμηλότερα της ποσοστά κι έκαναν τον Τσίπρα πρωθυπουργό. Επιτέλους ας σταματήσει αυτό. Οι αγωνιστές και τα στελέχη της παράταξης δεν είναι κομματόσκυλα.
    Η δύναμη της ΝΔ είναι ο ιδιωτικός τομέας που δεν έχει ανάγκη διορισμού. Άλλοι είναι που κατάστρεψαν τη ΝΔ. Οι κόλακες κι οι ανίκανοι που δεν άκουγαν τα στελέχη, την οργανωμένη βάση του κόμματος. Όταν εμείς τα λέγαμε, μας έβριζαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τον ΣΥΡΙΖΑ τον στηριζε και τον στηριζει αυτος που τον εκαναν προεδρο δημοκρατιας και το αφεντικο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 6.58 π.μ.
    Ο Καραμανλής συγκυβερνά με τον Τσίπρα από τον Γενάρη και ανταγωνίζονται ποιος θα είναι ο πιο μοιραίος της καταστροφής. Εδώ που τα λέμε οι καταστροφικοί 7 μήνες Τσίπρα μόνο με την περίοδο 2004-2009 μπορούν να συγκριθούν. Αν δεν ταιριάζανε δε θα συμπεθεριάζανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 11:54 πμ: O Καραμανλής φταίει; Το 2004 - 2009 ήταν κακές χρονιές; Με ανάπτυξη, αυξήσεις, προσλήψεις; Όταν μετά ήρθε το ΠΑΣΟΚ είπε ψέματα για τα ελλείμματα. Αν μιλάμε για καταστροφή να μιλήσουμε για ύφεση ή για ανεργία. Αυτά δεν έγιναν επί Καραμανλή. Έγιναν επί Γ. Παπανδρέου και τα χρέη που έφεραν τα μνημόνια επί Σημίτη κι Ανδρέα Παπανδρέου. Τον Ανδρέα που ήταν ο αγαπημένος του Σαμαρά. Έχουμε μνήμη οι παλιότεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @11,24
    Πας καλά; Επικοινωνείς με τον εγκέφαλό σου ή όχι; Η ανταγωνιστικότητα κατέρρευσε, οι εισαγωγές απογειώθηκαν, το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών από 3% το 2005 έφτασε 15% το 2009, το πρωτογενές έλλειμμα στο 10% του ΑΕΠ και όταν τελείωσαν τα δανεικά σηκώθηκε και έφυγε ο ανίκανος. Ο γελοίος ΓΑΠ και ο Σαμαράς τα ελλείμματα του Καραμανλή μάζευαν. Μάλλον θα έτρωγες καλά επί Καραμανλή για να τον υπερασπίζεσαι ακόμα. Τουλάχιστον ο αντιμεταρρυθμιστής Σαμαράς επανέφερε την αξιοπιστία της χώρας από τα greek statistics του Καραμανλή και τα δημοψηφίσματα του ΓΑΠ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 12:04
    Μια χαρά επικοινωνώ εγώ, εσύ; Το είδαμε πόσο τα μάζεψαν τα ελλείμματα και τα χρέη. Πόσο είναι τώρα το χρέος μετά το ΓΑΠ και το Σαμαρά σου; 188,9%. Τόσο καλά τα συμμάζεψαν. Κι η ανεργία; 26,6%. Γιατί ήθελαν τον λεφτά υπάρχουν και τον προδότη. Μας πήρε στο λαιμό του ο Σαμαράς. Μας έκανε ουρά του ΠΑΣΟΚ και του παλιού και του νέου. Αλλά τι περιμέναμε από αυτόν που έριξε την κυβέρνηση της ΝΔ; Διέγραψε τα στελέχη, έφερε γελοίους στο κόμμα, που έκαναν τεράστια ζημιά, δεν κατάφερε να κάνει ούτε τα βασικά για να βελτιωθεί η κατάσταση. Και πως να τα κάνει με το ΠΑΣΟΚ από δίπλα να τρώει με δέκα μασέλες; Κι επειδή είπες για βόλεμα, μάθε πως είμαι μικρομεσαίος, πως αγωνίστηκα, και πως έδωσα δεν πήρα. Οργανωμένος στη ΝΔ 35 χρόνια τέτοιο χάλι όσον αφορά την οργάνωση του κόμματος δεν την ξαναείδα. Μόνο με τον Σαμαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.