Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

31 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη – Το μήνυμα της ΝΔ και της Ντόρας


Συμπληρώνονται σήμερα τριάντα ένα χρόνια από την εν ψυχρώ  δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από την «17Ν», η οποία στιγμάτισε μια ολόκληρη εποχή.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

"Σαν σήμερα πριν 31 χρόνια οι άνανδροι τρομοκράτες της 17Ν δολοφόνησαν εν ψυχρώ το Βουλευτή Ευρυτανίας της Νέας Δημοκρατίας Παύλο Μπακογιάννη.

Οι δολοφόνοι δεν επέλεξαν τυχαία το στόχο τους. Ο Παύλος Μπακογιάννης ήταν υπέρμαχος της εθνικής συμφιλίωσης και εργάστηκε για την επούλωση από τα τραύματα του εμφυλίου. Βαθύτατα δημοκράτης, με σπουδαία αντιδικτατορική δράση που με το λόγο και τη δράση του κατάφερνε να διαπερνά τα κομματικά στεγανά.

Μπορεί ο Παύλος Μπακογιάννης να μην είναι πλέον ανάμεσά μας, όμως οι ιδέες και η πολιτική του παρακαταθήκη είναι παρούσες και εξακολουθούν να μας εμπνέουν.".

Τιμώντας τη μνήμη του η Ντόρα Μπακογιάννη ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter μια φωτογραφία με τον Παύλο Μπακογιάννη αγκαλιά με τα παιδιά του Αλεξία και Κώστα.

«31 χρόνια πριν κάποιοι πίστευαν ότι δεν είχες δικαίωμα να τους δεις να μεγαλώνουν!», γράφει η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο Παύλος Μπακογιάννης δολοφονήθηκε το πρωί της  26ης  Σεπτεμβρίου 1989 στην είσοδο του γραφείου του στην οδό Ομήρου στο Κολωνάκι.

Εκείνη την ημέρα θα πραγματοποιείτο η συζήτηση για την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο εμπλεκομένων στο σκάνδαλο Κοσκωτά.

Η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη έγινε από τέσσερα μέλη της 17Ν.

Μετά την εξάρθρωση της οργάνωσης το καλοκαίρι του 2002, προέκυψε ότι στη δολοφονία του Μπακογιάννη συμμετείχαν ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο Σάββας Ξηρός, ο Ηρακλής Κωστάρης και στο όχημα βρισκόταν ο Βασίλης Τζωρτζάτος. Το όχημα που είχαν χρησιμοποιήσει είχε κλαπεί από την περιοχή του Ευαγγελισμού  λίγες ημέρες νωρίτερα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.