Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Πρόβλημα στη ΝΔ με τους βουλευτές αγροτικών περιοχών- Ο Μεϊμαράκης απορρίπτει σενάρια να απόσχει η ΝΔ από την ψηφοφορία της Τετάρτης



Ενώπιον ενός ιδιότυπου προβλήματος αναμένεται να βρεθούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης που με την ψήφο τους έχουν αποφασίσει να υπερψηφίσουν το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων που έχουν επιβάλλει οι δανειστές για να συνεχισθούν οι συνομιλίες για το τρίτο μνημόνιο.
Από τη μια οι ίδιοι ως βουλευτές αντιπολίτευσης θα ψηφίζουν και
από την άλλη βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δεν θα ψηφίζουν.
Η εικόνα αυτή προκαλεί, όπως είναι φυσικό αντιδράσεις από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, μεταξύ αυτών και στο εσωτερικό της ΝΔ, καθώς, κυρίως βουλευτές αγροτικών περιοχών, τονίζουν ότι «δεν είναι δυνατόν εμείς που είμαστε αντιπολίτευση να ψηφίζουμε μέτρα που επηρεάζουν την οικονομία της περιοχής μας και τους παραγωγούς και να γινόμαστε αποδέκτες αντιδράσεων και από την άλλη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μη ψηφίζουν και να περιφέρονται στα χωριά συνεχίζοντας τον αντιμνημονιακό τους αγώνα και να κάνουν ψηφοθηρία. Στο τέλος- τέλος, δεν μπορούμε εμείς να ψηφίζουμε και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν τους μάγκες…».
Με αυτό το πρόβλημα στο τραπέζι συνεδριάζει το απόγευμα στις 7.00 το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ.
Ήδη ο κ. Μεϊμαράκης έχει γίνει αποδέκτης πολλών διαμαρτυριών από βουλευτές της περιφέρειας, οι οποίοι του ζητούν να μην υπάρξει κομματική πειθαρχία αλλά να αφεθούν οι βουλευτές της ΝΔ να ψηφίσουν κατά συνείδηση.
Ο κ. Μεϊμαράκης από την άλλη θέλει να εμφανίζει το κόμμα του «μπετοναρισμένο» και για λόγους ουσίας αλλά και για επικοινωνιακούς λόγους, καθώς όπως όλα δείχνουν θα είναι αυτός που ως πρόεδρος του κόμματος θα οδηγήσει τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές, και δεν επιθυμεί να δίνει την εικόνα ότι το κόμμα του δεν είναι συμπαγές και ενιαίο.
Για το λόγο αυτό απορρίπτει και τις εισηγήσεις για ψήφο κατά συνείδηση, γιατί όπως λέει δεν θα είναι ψήφος κατά συνείδηση αλλά ψήφος προς ικανοποίηση της εκλογικής πελατείας…
Παράλληλα ο κ. Μεϊμαράκης απορρίπτει και εισηγήσεις για να απόσχει η ΝΔ από την ψηφοφορία, επισημαίνοντας ότι καθήκον του κόμματός τους είναι να στηρίξουν όχι την κυβέρνηση, αλλά την Ελλάδα και να βοηθήσουν με την ψήφο τους να βγει η χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει.
Στόχος του κ. Μεϊμαράκη είναι να δείξει ότι η ΝΔ είναι κόμμα εθνικά υπεύθυνο και ο ίδιος ως πρόεδρός του θέτει το εθνικό πάνω από το κομματικό.
Πάντως έχει δώσει εντολή στη Γραμματεία Αγροτικού, μιας και το αγροτικό παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα, να του προτείνουν ισοδύναμα μέτρα τα οποία η ΝΔ θα καταθέσει στη Βουλή ως εναλλακτικά μέτρα.
Rigillis18.blogspot/ ΧΨΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.