Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Γιατί έξοδος από το ευρώ σημαίνει και έξοδο από την ΕΕ



Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι και να βγούμε από το ευρώ δεν σημαίνει και κάτι… Δεν θα βγούμε δα και από την ΕΕ…
Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο ιδανικά. Πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η έξοδος από το ευρώ οδηγεί και σε έξοσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Με 122 λέξεις ο δημοσιογράφος Κώστας Στούπας απαντά σε αναγνώστες του στο capital.gr που θέτουν το ερώτημα
«Γιατί η έξοδος από το ευρώ σημαίνει έξοδος και από την ΕΕ;»
«Όταν δημιουργήθηκε το ευρώ συμφωνήθηκε κάποιες χώρες να μη συμμετάσχουν. Αυτές οι χώρες έχουν ειδικές συμφωνίες που είναι μέλη της ΕΕ. Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης και υπάρχει ειδική συμφωνία γι’ αυτό. Αν βρει τρόπο να αποχωρίσει για να παραμείνει στην ΕΕ θα πρέπει να συνάψει νέα συμφωνία. Με το αρνητικό κλίμα που υπάρχει εναντίον της Ελλάδας σε όλη την Ευρώπη αυτό είναι δύσκολο πλέον. Εκτός ΕΕ σημαίνει πως οι Έλληνες δεν θα μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς διαβατήριο στην ΕΕ, να εργάζονται χωρίς ειδική άδεια ή να σπουδάζουν χωρίς να έχουν εγγύηση αρκετών χιλιάδων ευρώ. Όσοι σπουδάζουν δεν θα μπορούν να εργάζονται ούτε περιστασιακά χωρίς ειδική άδεια.
Έξοδος από την ΕΕ σημαίνει επιστροφή στην Ελλάδα εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών και χιλιάδων φοιτητών».
Για να κατανοήσουμε λοιπόν καλύτερα τι σημαίνει έξοδος από το ευρώ αρκεί να φέρουμε στο μυαλό μας την εικόνα του Αλέξη Τσίπρα να διαπραγματεύεται, μετά από μια ρήξη με τους ευρωπαίους εταίρους, με την κυρία Μέρκελ, και μερικούς ανθέλληνες πρωθυπουργούς της ΕΕ οι οποίοι θεωρούν βάρος την Ελλάδα, την συνθήκη από την οποία θα διέπωνται οι σχέσεις της χώρας μας με την Ενωμένη Ευρώπη.
Και για την Ευρώπη των «εκβιαστών» δεν ισχύει η μεγαθυμία που έδειξε ο πατέρας του «άσωτου υιού»…
Rigillis18.blogspot/  ΧΨΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.