Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Θα αφήσουν το ΔΝΤ εκτός συμφωνίας και θα πανηγυρίζουν ότι διέλυσαν την… τρόικα


Το είπε ο Μιχάλης Ιγνατίου στο mega και κρατήστε το.
Από τη στιγμή που δεν έχει γίνει η 5η αξιολόγηση το ΔΝΤ δεν μπορεί  να μετάσχει σε νέα συμφωνία, άρα και σε νέα χρηματοδότηση.
Αν τελικά δεν υπάρξει συμφωνία και δεν μετέχει το ΔΝΤ να δείτε που ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει στους δρόμους και θα πανηγυρίζει ότι με τη στάση και τη διαπραγμάτευση που έκανα έδιωξε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από την Ελλάδα και από την Ευρώπη!!!
Τώρα το ότι πριν από έξι μήνες μας έλεγε τα ίδια και ο Σαμαράς ο οποίος
υποστήριζε ότι αν εκλεγεί πρωθυπουργός το ΔΝΤ θα φύγει μετά την 5η αξιολόγηση και ότι θα προχωρήσει και σε πρόωρη λήξη της συμφωνίας και με την ΕΕ και την ΕΚΤ, ίσως είναι μακριά και δεν το θυμόμαστε…
Θα μου πείτε «και τι έγινε, αφού τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά;». Σωστά, απλά το επισημαίνω για να δείξω ότι απλά δεν μας λένε κάτι καινούργιο.
Το μόνο καινούργιο θα είναι ένα νέο μνημόνιο το οποίο είτε θα είναι υπογεγραμμένο με την τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ), είτε με το ντουέτο  (ΕΕ και ΕΚΤ).
Όπως και να έχει η μη συμμετοχή του ΔΝΤ σε μια νέα συμφωνία λύνει τα χέρια της κυβέρνησης και στο εσωτερικό, αφού θα ισχυρίζεται ότι διέλυσε την τρόικα.  Πράγματι έκανε τα τρία… δύο (εννοούμε τα μέλη των δανειστών).
Πράγματι θα έχει φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα, αφού βέβαια θα έχει λήξει το πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχε.
Πράγματι το νέο μνημόνιο με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς θα είναι εσωτερικό, οικογενειακό θέμα της Ευρώπης.
Πράγματι, όμως, ο ελληνικός λαός θα είναι εκείνος που θα πληρώσει τα λάθη και τις καθυστερήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Αλλά πώς να το κάνουμε διαφορετικός είναι ο πόνος αν προέρχεται από τους ξένους του ΔΝΤ και διαφορετικός αν προέρχεται από την οικογένεια… 
Διαφορετικά είναι να πονάς ταπεινωμένος και διαφορετικά αν είσαι εθνικά υπερήφανος…
Πώς το λέει το ανέκδοτο με τον κρητικό γκέι; «Πονούν τα παλικάρια Μανωλιό μου;»

Rigillis18.blogspot/ ΧΨΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.