Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Τακτικισμοί, ίντριγκες και βυζαντινισμοί, στη ΝΔ με πρωταγωνιστές πρόσωπα που έπρεπε να ασχολούνται με τη σωτηρία της χώρας και όχι του εαυτού τους



Την ώρα που η χώρα αιωρείται στο κενό και απεγνωσμένα ο λαός αναζητεί μια χείρα βοηθείας για να πιαστεί και η κυβέρνηση παίζει παιχνιδάκια εκβιασμών και εντυπώσεων με τους δανειστές, περίεργες καταστάσεις εξελίσσονται στη ΝΔ.

Την Τετάρτη το πρωί η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ, ουσιαστικά είπε ότι μέσω τρίτου προσώπου ο Καραμανλής γνώριζε για την συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα.

Το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε να συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη
Παυλόπουλο κάνοντας μια θεαματικότατη κωλοτούμπα σε ό,τι αφορά στην τακτική του.

Τι είχε συμβεί άραγε;

Από τη μια η κ. Μπακογιάννη δίνει… στεγνά τον Καραμανλή και από την άλλη ο κ. Σαμαράς αλλάζει άποψη μέσα σε λίγες ώρες;

Να θυμίσουμε πως όταν στο άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ προτάθηκε στον κ. Σαμαρά να συναντήσει τον κ. Παυλόπουλο εκείνος αρνήθηκε πεισματικά μιας και οι σχέσεις του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καλύπτονται από… πολικό ψύχος.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά τους και ας καταγράψουμε όλες τις πληροφορίες που διαθέτουμε προσπαθώντας να βρούμε την εικόνα που κρύβει το δύσκολο παζλ των εσωκομματικών –και όχι μόνον- της ΝΔ.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες  την πρόταση στη Ντόρα Μπακογιάννη να συναντήσει τον Πρωθυπουργό την έκανε ο κ. Παυλόπουλος, είτε πιστεύοντας ότι έπρεπε να ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας της ΝΔ με την κυβέρνηση, μιας και ο κ. Σαμαράς αρνείται πεισματικά να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, είτε μεταφέροντας σκέψεις συνομιλητή του.

Η Ντόρα Μπακογιάννη μέσα στην αγωνία από την οποία διακατέχεται για ενεργό πολιτικό ρόλο εν όψει και μιας πιθανής διαδοχής στη ΝΔ, αποδέχθηκε ασμένως την πρόταση και ζήτησε τη συνάντηση η οποία κλείστηκε αμέσως και μάλιστα την ημέρα που ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τους πολιτικούς αρχηγούς του «Ποταμιού» και του ΠΑΣΟΚ, δημιουργώντας μείζον εσωτερικό ζήτημα στη ΝΔ

Το απόγευμα της Τρίτης, κι ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη θεωρούσε ότι είχε κερδίσει το επικοινωνιακό παιχνίδι- είδε με έκπληξη να συναντώνται οι κ.κ. Σαμαράς και Καραμανλής και μάλιστα ο κ. Καραμανλής να πηγαίνει στο σπίτι του κ. Σαμαρά, σε μια κίνηση αβροφροσύνης . Φυσικό ήταν να χάσει τις επικοινωνιακές εντυπώσεις και η δική της συνάντηση με τον κ. Τσίπρα να περάσει σε δεύτερη μοίρα. Χθες μάλιστα πρέπει να ένιωσε δεύτερη έκπληξη όταν πληροφορήθηκε ότι ο κ. Σαμαράς αλλάζοντας άρδην την τακτική του ζήτησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ύστερα από εντολή του Κ. Καραμανλή, σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν έντονα στα δημοσιογραφικά γραφεία.

Όλα αυτά βέβαια έκαναν την Ντόρα Μπακογιάννη να πει δημοσίως ότι από ό,τι νομίζει ο Καραμανλής ήξερε για τη συνάντησή της με τον κ. Τσίπρα αφού, πιστεύει, ότι τον είχε ενημερώσει τρίτο πρόσωπο, εννοώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Φυσικά, σήμερα, η κυρία Μπακογιάννη προφανώς αντελήφθη ότι δεν ήταν παρά ένα «πιόνι» στη σκακιέρα κάποιου καλού τακτικιστή, που ξέρει όχι μόνο από σκάκι αλλά και από βυζαντινού τύπου ίντριγκες, ίσως γιατί έχει μελετήσει καλά τη συγκεκριμένη περίοδο.

Το ερώτημα είναι ποιος είναι ο στόχος του εν λόγω τακτικιστή όχι τόσο σε ό,τι αφορά στη ΝΔ, μιας και οι πάντες παλεύουν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν πολιτικά ζωντανό τον κ. Σαμαρά, αλλά σε σχέση με την τύχη της χώρας…

Rigillis18.blogspot/ Παρατηρητής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.