Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Με αφορμή την έκθεση της ΤτΕ: Επικίνδυνη η τακτική της κυβέρνησης να ρίχνει στην πυρά όσους δεν συμφωνούν μαζί της



Στο τέλος του πρώτου εξαμήνου θεσμική υποχρέωση του Διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδος, η οποία είναι ανεξάρτητο όργανο που λογοδοτεί μόνο στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, είναι να καταθέτει στη Βουλή ενδιάμεση έκθεση για την πορεία της οικονομίας, η οποία συνοδεύεται από τα συμπεράσματά του ως επικεφαλής του ανεξάρτητου αυτού θεσμού.
Τις περισσότερες φορές τα συμπεράσματα αυτής της Έκθεσης δεν είναι αρεστά στους εκάστοτε κυβερνώντες.
Το ίδιο συνέβη και χθες όταν η έκθεση και τα συμπεράσματα του κ.
Στουρνάρα, ο οποίος προέβλεπε ότι χωρίς συμφωνία με τους δανειστές είναι βέβαιη η χρεοκοπία της χώρας, έφθασε στο γραφείο της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Η για πρώτη φορά Αριστερά Πρόεδρος της Βουλής όμως, επειδή ξέρει να σέβεται την ανεξαρτησία των θεσμών, επέστρεψε ως “απαράδεκτη” την επιστολή συμπερασμάτων που συνοδεύει την ενδιάμεση έκθεση, και κατελόγησε τον Γιάννη Στουρνάρα απόπειρα πολιτικής παρέμβασης και υπονόμευσης της Ελλάδος.
Σύμφωνα με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, “Ο κ. Στουρνάρας έχει συμπράξει στη μνημονιακή πολιτική, έχει συμπράξει στην καταστροφική οικονομική πολιτική σε βάρος του λαού, και έχει παραβιάσει τα καθήκοντά του, με την ωμή παρέμβασή του στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Και τότε, και τώρα προκαλεί κλίμα ανασφάλειας. Θα τον καλέσουμε να δώσει εξηγήσεις. Η επιστολή επιστρέφεται ως απαράδεκτη”. 
Σκληρή ανακοίνωση κατά του Γιάννη Στουρνάρα εξέδωσε όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθώντας το παράδειγμα της κυρίας Κωνσταντοπούλου .
Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Με τη σημερινή του έκθεση για τη νομισματική πολιτική ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος όχι μόνο ξεπερνά τα όρια της θεσμικής του ιδιότητας, αλλά προσπαθεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός ασφυκτικού πλαισίου στις κινήσεις και τα διαπραγματευτικά περιθώρια της Ελληνικής Κυβέρνησης. Και είναι απορίας άξιον πως συμβαίνει αυτό όταν υποτίθεται ότι ρόλος της Τράπεζας της Ελλάδος είναι η διασφάλιση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος.»
Σημειώνεται ότι ο κ. Στουρνάρας παρά τις εναντίον του επιθέσεις δεν έκανε κανένα σχόλιο, διότι θεσμικά δε έχει αυτό το δικαίωμα.
Ωστόσο από τις αντιδράσεις της ΠΦΑ κυβέρνησής μας καθίσταται σαφές ότι δικαίωμα οι θεσμοί είναι ανεξάρτητοι και τους σέβονται μόνο όταν τους «ξεσκονίζουν» και τους «γλύφουν».
Στην ΠΦΑ διακυβέρνηση κανείς δεν έχει το δικαίωμα – ούτε ακόμα και εκείνων που η θεσμική τους ανεξαρτησία προβλέπεται από την συνθήκη ένταξής μας στην Ευρωζώνη- να ομιλεί αν δεν στηρίζει την κυβέρνηση. Οι υπόλοιποι στην πυρά!!!
Βέβαια όλο αυτό μου θυμίζει λίγο από Τσαουσέσκου, αλλά έτσι είναι…
Και μη πει κανείς ότι αυτά είναι τρέλες της Ζωής, γιατί θα του απαντήσω ότι είναι μακριά νυχτωμένος, μιας και η επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι θέμα τρέλας της Ζωής… Είναι γραμμή του κυβερνώντος κόμματος. Και αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο…
Σημειώνεται ότι κανένα – μα κανένα – κόμμα δεν αντέδρασε, γιατί προφανώς κανένα, δεν έχει αντιληφθεί το επικίνδυνα αντιδημοκρατικό παιχνίδι που παίζει η για Πρώτη Φορά Αριστερά, κυβέρνησή μας…
Rigillis18.blogspot/ ΧΨΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.