Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Προβληματισμένος και ως Πρόεδρος και ως επιστήμονας ο Προκόπης Παυλόπουλος



Πληροφορούμεθα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος είναι έντονα προβληματισμένος για τη στάση που πρέπει να κρατήσει απέναντι στο δημοψήφισμα που εξήγγειλε η κυβέρνηση.
Η έλλειψη καθαρότητας στο ερώτημα που τίθεται στο λαό και ο ελάχιστος χρόνος που δίνεται μέχρι την κάλπη, μόλις μια εβδομάδα, προβληματίζουν τον Πρόεδρο της Δημοκφρατίας.
Υπάρχει όμως κι ένα ακόμη στοιχείο που ανησυχεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν είναι απλά η κινηματική λογική που διέπη τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ανησυχία του έγκειται στο κλίμα διχασμού που διαμορφώνει η ίδια η κυβέρνηση εμφανίζοντας ως μη πατριώτες όσους έχουν διαφορετική άποψη
από την άποψη της κυβέρνησης.
Σε όσους δε, του συνιστούν να παραιτηθεί, τους θυμίζει ότι το Σύνταγμα προβλέπει ότι θα τον αντικαταστήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου ως Πρόεδρος της Βουλής…
Το μέγα ερώτημα είναι αν στην οικονομική και πολιτική κρίση προστεθεί και πολιτειακή κρίση, πόσο θα βοηθηθεί η χώρα…
Το δίλημμα πολλαπλό για τον Πρόεδρο, αφού πρέπει να αποφασίσει και ως πρώτος τη τάξει θεσμός της χώρας που διασφαλίζει την εφαρμογή του Συντάγματος και την ασφάλεια της χώρας αλλά και ως επιστήμονας που πρέπει να διασφαλίσει την τυπικότητα και ορθότητα στην εφαρμογή των αποφάσεων.
Rigillis18.blogspot/  ΧΨΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.