Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Νέο μήνυμα Σαμαρά στους διαφωνούντες ότι δεν πρόκειται να φύγει από την προεδρία της ΝΔ, η αλλαγή Γραμματέων την ώρα της θύελλας



Ο Αντώνης Σαμαράς, λίγες ημέρες ή και ώρες πριν υπογραφή η νέα συμφωνία με τους δανειστές και ξεσπάσει πολιτική θύελλα στη χώρα, όπως πολλοί προβλέπουν, αισθάνθηκε την κομματική ανάγκη να προχωρήσει σε οργανωτικές αλλαγές στη ΝΔ. Επιλέγοντας μάλιστα και κάποια πρόσωπα με τα οποία γελάει όλη η mediaκη κοινωνία, όπως αυτό ο απίθανος τριαλαριλαρό τύπος Σιάχος που έκανε μια ανάρτηση όνειρο…

Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει είναι αν αυτές οι αλλαγές έγιναν τυχαία. Φυσικά όχι.
Γιατί αν για κάτι βγάζει κανείς το καπέλο στον κ. Σαμαρά είναι για τις κινήσεις τακτικισμού που κατά καιρούς κάνει. Το κακό με αυτόν είναι ότι ο στόχος που θέτει ενίοτε είναι τελείως λάθος, όπως τώρα που πάνω από την προσωπική του αξιοπρέπεια έχει θέσει στόχο την διατήρηση με κάθε τρόπο της καρέκλας του προέδρου της ΝΔ.

Με τις αλλαγές στις γραμματείες του κόμματος ο κ. Σαμαράς στέλνει μήνυμα στους αμφισβητίες του ότι «κύριοι (και κυρία) εγώ δεν φεύγω και κάνω τις αλλαγές επειδή ακριβώς οργανώνομαι για το μέλλον».

Πώς θα αντιδράσουν οι «δελφίνοι» στις αλλαγές αυτές; Δεν νομίζω ότι έχουν και πολλά περιθώρια, άλλωστε η μεταξύ τους συνεννόηση φαίνεται δύσκολο πράγμα.

Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει είναι για ορισμένους εξ αυτών που ενώ σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις εκφράζουν την αγανάκτησή τους για το πόσο χάλια τα έχει κάνει ο Σαμαράς, αποδέχονται θέσεις και θεσούλες προκειμένου να τονώσουν το κομματικό τους «εγώ», χωρίς να καταλαβαίνουν ότι έτσι στηρίζουν εκείνο που –κατά τα λεγόμενά τους- θέλουν να γκρεμίσουν.

Δυστυχώς πρόκειται για κομματικούς σαλτιμπάκους πολυλογάδες που εκδηλώνουν πάντα τον θαυμασμό τους με λέξεις που τους χαρακτηρίζουν και έχουν την κατάληξη «…άρας» ή «…άρες» (πώς λέμε «παιδάρες», «κουκλάρες» «αρχηγάρας», «στελεχάρας», «μητσάρας»… και άλλα «…άρας» και οι οποίοι επωφελήθηκαν από το κόμμα αλλά εκτός κόμματος δεν είχαν και δεν θα έχουν ποτέ καμία πολιτική ή προσωπική υπόσταση.

Για την… ιστορία οι νέες επιλογές Σαμαρά για τις Γραμματείες της ΝΔ είναι οι εξής:

  • Γραμματέας Οργανωτικού ο κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας.
  • Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων η κα Μαρία Συρεγγέλα.
  • Γραμματέας Μισθωτών και Επιστημονικών Φορέων ο κ. Δημήτρης Σιάχος.
  • Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος η κα Μαρία Γιαλαμά.
  • Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο κ. Δημήτρης Μαραβέλιας.
  • Γραμματέας Συντονισμού των Τομέων Κοινοβουλευτικού Έργου ο κ. Γιώργος Λουλουδάκης.
  • Συντονιστής Εκτελεστικής Γραμματείας και Πολιτικής Επιτροπής ο κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος.
 Rigillis18.blogspot/ ΧΨΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.