Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Έκοψε τους καραμανλικούς από την Οργανωτική Επιτροπή της Εθνικής Συνδιάσκεψης- Πανηγυράκι στα μέτρα του ετοιμάζει ο Σαμαράς

Χθες, με την ανακοίνωση των μελών της οργανωτικής επιτροπής της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΝΔ, επισημάναμε ότι ο κ. Σαμαράς μάζεψε τους κολλητούς του και έφτιαξε την Επιτροπή.
Και πράγματι στην Επιτροπή μετέχουν όλα εκείνα τα τριτοκλασσάτα στελέχη που επί Καραμανλή κανείς δε μπορούσε να τους εμπιστευθεί επιτελική θέση καθώς από τη φύση τους είχαν
μάθει να εκτελούν και όχι να δίνουν εντολές.
Σήμερα η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ στη στήλη «Μικροπολιτικός», επισημαίνουν την ψυχική αποξένωση του καραμανλικού στρατοπέδου από την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά, ακριβώς με αφορμή τη σύνθεση του… νέου 15μελους που ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ, το οποίο ονόμασε Οργανωτική Επιτροπή της Εθνικής Συνδιάσκεψης.
Η εφημερίδα τονίζει με νόημα ότι “απουσιάζει από την ομάδα η σκληρή φρουρά των καραμανλικών”.
Και είναι φυσικό αφού όλη η ομάδα των καραμανλικών βουλευτών με προεξάρχοντα τον Γιώργο Βλάχο, αλλά και στελέχη που υπηρέτησαν τον Καραμανλή από επιτελικές θέσεις, όπως ο Λευτέρης Ζαγορίτης, σήμερα βρίσκονται απέναντι από τον Αντώνη Σαμαρά, ιδιαίτερα μάλιστα μετά από την εμμονή του να μείνει κολλημένος στη θέση του προέδρου της ΝΔ, εγκλωβίζοντας το κόμμα σε μια στρατηγική προσωπικής δικαίωσης που του έχει γίνει εμμονή.
Τα καραμανλικά στελέχη με τη στάση τους στέλνουν το μήνυμα στον υπό προθεσμία πρόεδρο της ΝΔ, ότι το κόμμα δεν του ανήκει, πολύ περισσότερο αφού τον θεωρούν βασικό υπεύθυνο για την συρρίκνωση του κόμματος σε ποσοστά αποσύνθεσης, που ποτέ δεν είχε φανταστεί, αλλά και για την απαξίωση της άλλοτε κραταιάς κεντροδεξιάς παράταξης, στα μάτια και τη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας.
Πάντως η σύνθεση της Οργανωτικής Επιτροπής για την Εθνική Συνδιάσκεψη, επιβεβαιώνει τους φόβους ότι ο Αντώνης Σαμαράς και η παρέα του στήνουν ένα προσωπικό πανηγυράκι για την αυτοεπιβεβαίωσή του ως προέδρου του κόμματος.
Rigillis18.blogspot/ΧΨΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.